Annons

Lidköpingsbor gör uppror mot värdens operatörsbyte

Lidköping AB Bostäder i Lidköping satsar på ny operatör för tv och bredband från årsskiftet. Bytet upprör hyresgästerna.– Jag fick vansinnesutbrott, blev helt galen när jag fick informationen från AB Bostäder, säger Lillemor Lindberg.
Nyligen köpte Lillemor ett nytt modem till datorn och en boxer till tv:n. Prylar som blir helt värdelösa efter kommande årsskifte.
Hon är inte ensam.
– Det här kommer bara att kosta oss en massa pengar, säger Mattias Nyberg.
Mattias har tillsammans med några grannar satt upp protestlistor i området och startat namninsamling på nätet. Hittills har cirka 500 skrivit på.
De kräver att få ha kvar nuvarande operatör.
– Vi har redan lagt ut mycket pengar. Vad händer om de byter igen? säger Mattias Nyberg.
Men AB Bostäder anser att de har förankrat uppgörelsen med Hyresgästföreningen.
– De borde frågat sina medlemmar innan de gick med på förändringen. Jag vill vara med och påverka genom dem, säger hyresgästen Fredrik Wallroth.
Bostadsbolaget tjänar för mycket för att avstå
AB Bostäder i Lidköping och Hyresgästföreningen är överens om att bytet av leverantör för tv och bredband är bra. Bolaget sparar cirka 1,2 miljoner kronor och alla hyresgäster får nu tillgång till kabel-tv och bredband.
– Det är en så fruktansvärt stor ekonomisk skillnad att vi inte kan avstå från att byta, säger Mats Boström, vd på AB Bostäder.
Årligen i samband med hyresförhandlingen diskuteras att bolaget ska effektivisera sin förvaltning enligt Hyresgästföreningens förhandlare Per Johansson.
– Nu när bostadsbolaget får mindre kostnader så leder det på sikt till en lägre hyreshöjning än vad annars vore fallet, säger han.
Bostadsbolagets vd beklagar de hyresgäster som lagt ut pengar på tillbehör.
– Det är klart att det kan finnas några som köpt några prylar i onödan, men den nye leverantören kommer med kampanjerbjudande, så det kommer egentligen inte att finnas några som är förlorare, säger Mats Boström.
– Vi kommer att föra en dialog med AB Bostäder om att de ska lösa ut en del, men mycket får man gratis i dag, säger Per Johansson.

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Rekrytering av vd får kritik Medlingsbudet gick hem i Lidköping Hyresförhandlingarna kärvar i Lidköping Nu byggs det i Lidköping Låg höjning även i Lidköping

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.