Annons

Medlingsbudet gick hem i Lidköping

Lidköping Förhandlingen var besvärlig men nu är den nya hyran satt. Efter att AB Bostäder i Lidköping och Hyresgästföreningen accepterat medlarnas bud blir den nya hyran 0,78 procent.

Hem & Hyra har tidigare berättat om de svåra hyresförhandlingarna i Lidköping. AB Bostäder i Lidköping ville höja hyran med i genomsnitt 1,8 procent. På tok för högt ansåg Hyresgästföreningen och ärendet gick vidare till central medling.

– Det har varit en besvärlig förhandling där vi inte varit överens om hur bra bolaget mår ekonomiskt, säger Håkan Skött, Hyresgästföreningens förhandlare. 

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Medlarna föreslog en höjning på 0,78 procent, vilket båda parter nu har accepterat. I uppgörelsen ligger en kostnad på 9 kronor per lägenhet och månad för öppen fiber. Det motsvarar 0,15 procent vilket tillsammans med hyresjusteringen på 0,63 procent gör att den totala hyreshöjningen blir 0,78 procent. 

Annons

– Den årliga höjningen samt höjningen för öppen fiber är mycket lägre än bolagets yrkande vilket är bra för hyresgästerna, säger Håkan Skött. 

LÄS MER:

Läs ocksåSkenande hyror för nya lägenheter

Så mycket höjer Västsvenska värdar hyran 2017

Annons
Pengar i en portmonnä.
Läs också Lidingö sist ut att höja hyran Sista hyresuppgörelsen klar i väst Nya hyror hos Holger Blomstrand Rekrytering av vd får kritik

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.