Annons

Rekrytering av vd får kritik

Lidköping Snart slutar Per Alexanderson som vd för AB Bostäder i Lidköping. I stället blir det hans bror som tar över. En rekrytering som redan mött stark kritik.

Oppositionen i Lidköping är inte nöjda med hur rekryteringsprocessen gått till för att hitta en ny vd för det kommunala bostadsbolaget. Till Lidköpings nya tidning säger oppositionsrådet Bertil Jonsson (m) att han säkert tror att styrelsen fått tag i en bra person, men att tjänsten borde annonserats ut.

– Den här rekryteringsprocessen har i stället skett inifrån organisationen där man lanserat ett namn. Enligt min mening borde tjänsten lysts ut. Det hade gett en helt annan legitimitet åt honom i hans uppdrag.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Även Hyresgästföreningen har reagerat. Anders Storm har varit hyresgäst hos AB Bostäder i Lidköping i flera år och sitter dessutom i styrelsen i den lokala hyresgästföreningen. Han tycker förfarandet är underligt.
– Jag tycker att de borde gått ut med en annons när det är en så viktig post som ska tillsättas. Jag vet inget om den nye vd:n men det viktiga är ju att man som hyresgäst känner att det har gått till på rätt sätt. Det känner jag mig tveksam till nu.

Annons

Ordförande i föreningen Mittväst, Gert-Ove Back, menar att det är svårt att uttala sig om personen. Men håller med om att en annan rekryteringsprocess hade varit att föredra.

– Jag blir upprörd när man inte följer de flöden som finns. Nu finns det ett antal kandidater som inte blivit hörda.

Läs ocksåRenoveringskaos och sparkad vd - nu växer ilskan mot det kommunala bolaget: "Vi får inga svar"Hyresgästen Petra Carlsson tycker att AB Bostäders styrelse har en hel del att förklara efter den kaotiska renoveringen i kvarteret Leoparden samt vd:ns hastiga avsked.

Enligt P4 Skaraborg är det avgående vd:n som själv föreslagit sin bror som efterträdare. Styrelsen för bolaget, som fattat beslutet, är nöjda med rekryteringen.
– Vi tror inte att vi kommer längre med en annonsering, däremot bedömer vi att vi kan förlora en väldigt bra kandidat, säger Marita Bengtsson (s).

Annons

Den blivande vd:n, Karl Alexanderson, känner inte att sättet han fått jobbet på är märkligt.
– Jag har inte fått tjänsten för att jag är bror med Per utan för mina egna meriter. Jag känner mig trygg med det. Jag har inget jag behöver skämmas för, säger han till Lidköpings nya tidning.

Läs också Nej till ändrad valberedning på digitalt regionfullmäktige Hyresnämndens nya chef: vi har problem Medlingsbudet gick hem i Lidköping Hyresförhandlingarna kärvar i Lidköping

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.