Annons

Lilla Edetbo får bo kvar trots sena hyror

Lilla Edet Gång på gång var fyrtioåringen i Lilla Edet sen med hyran. Värden försökte få honom uppsagd. Men efter en vända i hyresnämnden får han en ny chans.
Foto: Gry Ellebjerg
Lite över sex miljoner kronor. Så mycket misstänks hyresgäster ha fuskat till sig från socialtjänsten enligt tretton polisanmälningar.

Mannen, som är i fyrtioårsåldern, hyr en lägenhet med 3,5 rum och kök av en privat värd i Lilla Edet. Förra året var mannen vid flera tillfällen sen med att betala in hyran. Dröjsmålet varierade mellan 8 till 158 dagar. Mannen drog även på sig en hyresskuld motsvarande två månadshyror.

Värden tröttnade och stämde mannen vid Vänersborgs tingsrätt. Värden ville även säga upp mannens hyreskontrakt och när mannen inte accepterade det hamnade ärendet, i mars i år, hos hyresnämnden i Göteborg.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I början av juli var det dags för förhandling. Eftersom hyresgästen då hade lyckats betala sin hyresskuld kunde värden tänka sig att låta fyrtioåringen bo kvar.

Annons

Dock med ett förbehåll; Under de kommande två åren ska kontraktet vara ett så kallat korttidsavtal. Fram till september 2021 ska kontraktet endast förlängas med en månad i taget, samt ha en uppsägningstid på en månad.

Hyresnämnden ansåg att den lösningen var bra. I bedömningen står det att mannen ”…nu kommit ikapp med sin hyresskuld och att hyresvärden kan tänka sig att ge honom en ny chans. Hyresnämnden finner att risken för framtida betalningsförsummelser är liten”.

Annons
Läs ocksåVarannan värd skickar sena hyror direkt till inkasso – Amanda fick anstånd och klarade sigEn delad bild där den ena bilden är en kvinna som tittar bort. Den andra ett papper med texten inkasso.

Men nu gäller det alltså för mannen att sköta inbetalningarna. För blir han åter sen med hyran så förlorar han lägenheten direkt.

Läs också Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Uppsagd för sju sena hyror – så lyckas hyresgästen ändå få behålla kontraktet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.