HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Lilla Edetbo får bo kvar trots sena hyror

Lilla Edet Gång på gång var fyrtioåringen i Lilla Edet sen med hyran. Värden försökte få honom uppsagd. Men efter en vända i hyresnämnden får han en ny chans.
Foto: Gry Ellebjerg
Hyresgästen i Lilla Edet drog under 2018 på sig en hyresskuld hos sin privata värd.

Mannen, som är i fyrtioårsåldern, hyr en lägenhet med 3,5 rum och kök av en privat värd i Lilla Edet. Förra året var mannen vid flera tillfällen sen med att betala in hyran. Dröjsmålet varierade mellan 8 till 158 dagar. Mannen drog även på sig en hyresskuld motsvarande två månadshyror.

Värden tröttnade och stämde mannen vid Vänersborgs tingsrätt. Värden ville även säga upp mannens hyreskontrakt och när mannen inte accepterade det hamnade ärendet, i mars i år, hos hyresnämnden i Göteborg.

Läs ocksåAllbohus vill höja hyran med 4,1 procent

I början av juli var det dags för förhandling. Eftersom hyresgästen då hade lyckats betala sin hyresskuld kunde värden tänka sig att låta fyrtioåringen bo kvar.

Dock med ett förbehåll; Under de kommande två åren ska kontraktet vara ett så kallat korttidsavtal. Fram till september 2021 ska kontraktet endast förlängas med en månad i taget, samt ha en uppsägningstid på en månad.

Hyresnämnden ansåg att den lösningen var bra. I bedömningen står det att mannen ”…nu kommit ikapp med sin hyresskuld och att hyresvärden kan tänka sig att ge honom en ny chans. Hyresnämnden finner att risken för framtida betalningsförsummelser är liten”.

Läs ocksåVäxjöbostäder vill höja hyran med nästan fyra procent nästa år

Men nu gäller det alltså för mannen att sköta inbetalningarna. För blir han åter sen med hyran så förlorar han lägenheten direkt.

Läs också Byggebos hyror klara för 2020 Skickade hundratals klagomål – var nära att mista bostaden Luleå hockey sponsras mest i hela Norrland

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.