Annons

Linköpingspar får tillbaka hyra

Linköping Ett Linköpingspar får tillbaka 7 600 kronor efter att ha betalat för hög hyra för en lägenhet som de hyrde i andra hand.

Det var när paret av en slump fick se förstahandshyresgästens hyresavi som de insåg att den ordinarie hyran för lägenheten i Linköping låg på 4 347 kronor i månaden medan de själva betalade 6 000 kronor. Då ingick visserligen parkering, men paret tyckte ändå att hyran var hög med tanke på hyreslagens regler om att det normalt sett inte är tillåtet att göra påslag på hyran vid andrahandsuthyrning.

När paret tog upp saken med sin värd gick hon med på att sänka till 5 500 kronor i månaden, men det var andrahandshyresgästerna inte nöjda med.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

De vände sig därför till hyresnämnden och begärde att få tillbaka de 7 618 kronor som de ansåg sig ha betalat för mycket, plus ränta. Då valde kvinnan de hyrde av att säga upp kontraktet.

När nämnden tog upp ärendet bestred kvinnan först yrkandet genom sitt ombud, men gick sedan med på en förlikning som innebär att paret får tillbaka nästan hela den begärda summan.

Annons
Läs också Anmäld 829 gånger för fejkboende – grannfejd avgjord i rätten: ”Allt är fabricerat” Hyresgästen länsade kvinnans lägenhet på möbler och saker: ”Trodde inte det var sant” Man åtalas för bedrägeri – så lurade han flera personer på tiotusentals kronor 63-åring döms för svart överhyra – men går plus ekonomiskt Ockerhyra eller överhyra – så kan du få tillbaka pengar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.