Annons

Lite lättare hitta lya i Skåne

Skåne ​Situationen för den som söker lägenhet i Skåne har blivit lite, lite bättre. Enligt nya siffror från SCB fanns det 16 procent fler lediga hyreslägenheter här år 2009 jämfört med året innan.
Långsamt bli antalet lediga hyreslägenheter fler i Skåne. Enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån var antalet lediga lägenheter den förste september förra året 438 stycken. Så många lägenheter har inte varit lediga sedan 2005 och det innebär en ökning med cirka 16 procent.
Men situationen är fortfarande dyster. Totalt var endast 0,5 procent av alla skånska kommunala hyreslägenheter lediga för uthyrning när mätningen gjordes. Bara i Stockholm och på Gotland är det svårare att hitta en ledig lägenhet.
Störst chans till kontrakt har den som söker lägenhet i Östra Göinge, där 9 procent av lägenheterna var lediga för uthyrning. På andra plats kommer Hässleholm där 2,3 procent av lägenheterna stod tomma. Betydligt svårare var det i kommuner som Helsingborg, Burlöv och Ängelholm där antalet lediga lägenheter var så få att de knappt märks i statistiken – avrundat utgjorde de 0 procent av det totala antalet lägenheter.

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Dyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat" Nya byggregler kan ge farliga lägenheter: "Barn kommer att dö" Lättare få lägenhet om du har släkting på bostadsbolaget: "Korruptionsrisk" Tranemobon Bengt fajtas för sin tomma lya i Göteborg - "Rena rama Nordkorea" Så länge måste du köa till de mest populära adresserna – Jeannette väntade i 10 år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.