HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Liten höjning i Karlstad

Karlstad Hyrorna för Karlstads bostads AB är klara. De höjs med 1,4 procent från och med första januari.

Hyresgästföreningen och KBAB har efter förhandling kommit överrens om hyreshöjningarna 2013.

– Jag tycker att vi lyckades träffa en uppgörelse på rimlig nivå, samtidigt är vi bekymrade över det vinstkrav som kommunen ställer på bolaget. Det riskerar att driva upp hyrorna mer än nödvändigt, säger Thomas Bäckman som är förhandlingsledare på Hyresgästföreningen i Karlstad i ett pressmeddelande.

Läs ocksåKBAB ger gratis startsurf till hyresgäster
Annons

Enligt pressmeddelandet beräknas KBAB att göra en vinst på 47 miljoner 2012. Det motsvarar 550 kronor per lägenhet och månad för bolagets hyresgäster.

– De kommunala bostadsbolagen ska inte i första hand skapa vinster, de ska tillgodose ett allmännyttigt syfte. KBAB:s främsta uppgift är att tillhandahålla bra bostäder till rimliga hyror och vinsterna måste därför i första hand användas till att hålla hyresnivåerna nere, menar Thomas Bäckman. 

Annons
Läs också"KBAB har inte fattat"

Inför förhandlingarna hade KBAB redovisat ett höjningskrav på 1,95 procent för 2013.

Läs också Fem bolag i Värmland tar ställning mot våld Trivselfaktor förbjuder KBAB att ta bort öppen spis Hyrorna klara hos KBAB

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.