Annons

Ljög i hovrätten – förlorar bostaden

Gamla stan Mannen köpte en sommarstuga för tio miljoner i Nacka. Han hade bostad utomlands och en lägenhet i Gamla Stan. Nu tvingas han att flytta sedan han ljugit inför hovrätten.

En före detta polisanställd, en undersökande fastighetsvärd, en uppmärksam granne, en före detta andrahandshyresgäst och till slut – märkliga uppgifter från folkbokföringen – tillsammans avgjorde de det krångliga ärendet kring lägenheten i Gamla Stan.

Ärendet var uppe i hyresnämnden för ett år sedan och hade då så många frågetecken kring sig att hyresnämnden skrev:

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Med så pass många speciella omständigheter har det enligt hyresnämnden ålegat NN en avsevärd förklaringsbörda rörande de oklara omständigheterna i ärendet. Enligt hyresnämnden har NN inte uppfyllt denna förklaringsbörda.

Det handlade om facebooksidor, var familjen egentligen bor, om familjens tiomiljonersvilla var vinterduglig eller ej och mycket annat.

Annons

Men den verkligt speciella omständigheten handlade om mannens behov av i lägenheten i Gamla Stan. Han hyrde ut den i andra hand under många år – med hyresvärdens godkännande. När han till slut inte fick tillstånd att hyra ut längre ville han byta bort den. Men när värden kontrollerade mannens bytesobjekt dök många nya frågor upp. Den första: Finns den ens? Det visade sig att lägenheten är känd av polis och bedöms vara en del av en skenbyteskedja i lägenhetsbranschen som Hem & Hyra skrivit om här.

Läs ocksåDömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivningEn polisbil i brand och tre maskerade personer som fotar och bär på stenar.

Ett vittne i hovrätten berättade också att mannen förklarat för henne att han försökte återfå 600 000 kronor som han själv hade betalat för att byta till sig den genom en kedja av byten. Det tycker hovrätten är talande för att mannen haft andra skäl för ansökan om byte än att verkligen bosätta sig i byteslägenheten.

Som nya omständigheter i hovrätten presenterade mannen också att han ligger under skilsmässa. Att skilsmässan är ärligt menad och inte till för att försätta honom i ett bättre läge för att få behålla lägenheten, om det vittnade både syster, mamma och barndomsvän.

Annons

Det räckte dock inte till för att övertyga hovrätten att ta något annat beslut än att mannen inte längre får ha kvar lägenheten.

Läs ocksåSå blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt”Händer som river ett hyreskontrakt. Man som tittar rakt fram.
Läs också Belamrade sin lägenhet med saker i flera år – därför får hon ändå bo kvar Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks Skjutning i lägenhet – hyresgäst med bostad i Frankrike sägs upp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.