HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

LKAB vill synas som fastighetsägare

Malmfälten Gruvbolaget LKAB byter namn på alla sina dotterbolag. Fastighets AB Malmfälten heter numera LKAB fastigheter AB.

Den statliga järnmalmsjätten LKAB har flera dotterbolag. Bland dem finns det största privata fastighetsbolaget i Norrbotten, Fastighets AB Malmfälten, FAB.  Nu byter FAB namn och anledningen är att LKAB vill visa vem dess ägare är.

– Att vi byter namn är en del i ett stort projekt som handlar om att renodla och tydligt visa vilka vi är. Det är inte bara vi som byter namn utan alla andra dotterbolag också, berättar Siv Aidanpää Edlert, vd på LKAB Fastigheter AB som det numera heter.

Läs ocksåFem kulturbyggnader med bostäder ska flyttas

Namnbytet medför en del praktiskt arbete. Arbetskläder måste bytas ut, tillika skyltar, brevpapper och hyresavier. Bolagets bilar ska också få nya dekaler.

Den minnesgode hyresgästen kommer kanske ihåg att fastighetsbolaget tidigare hade ett liknande namn som det man nu bytt till nämligen LKAB:s fastighets AB. Det byttes ut för några tiotal år sedan till FAB Malmfälten på grund av att det var för snarlikt LKAB och förväxlades vid postgång bland annat.

LKAB fastigheter har cirka 2200 lägenheter i Kiruna, Malmberget och Luleå.

Läs ocksåEfter pappans död får Daniel inte bo kvar i gemensamma lägenheten
Läs också Robert fick med sig hela hyreshuset i flytten Nybyggaranda på fjället när folk flyr Malmbergsgruvan Avtal för hyresgästerna i Malmfälten är klart

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.