HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

LKF startar insamling av matavfall

Lund ​Lunds kommunägda bostadsbolag, LKF, startar successivt under året insamling av matavfall i alla sina bostadsområden. Inför att sorteringen av matavfall ska påbörjas  i ett bostadsområde lämnar Lunds Renhållningsverk ut informationsmaterial om hur det går till. 

​ Alla hushåll får dessutom ett startpaket med avfallspåsar och en hållare till påsarna. Det insamlade matavfallet  omvandlas till biogas och biogödsel. Tio kilo matavfall blir biogas motsvarande en liter bensin.

För att underlätta insamlingen kommer alla hyresgäster att få en matskrapa av sin värd. Matskrapan används för att ta upp matavfallet från vasken. Då blir matavfallet mindre blött och tungt och matavfallspåsen håller bättre.
 
De områden som är sist ut med sorteringen får vänta till hösten med att få skrapan. De områden som berörs är Norra Fäladen, Centrum och delar av Gunnesbo. 

Läs också Hyrde ut till inneboende minst 100 gånger via Airbnb – 69-årig ”superhost” tvingas flytta Grannarna vill stoppa värdens planer: "Kommer att bli rena kyrkogården" Anklagades för svartuthyrning - då räddade pandemin Bengts och Evas hyreskontrakt Cirkus satte färg på miljonprogramsområdet - nu får renoveringen pris Lund: Demonstration mot vinstuttag

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.