Annons

LKF vill slippa kösystemet

Lund Kommunala LKF i Lund har ansökt om att få slippa det ordinarie kösystemet för två nybyggen. Bland annat gäller det 53 lägenheter avsedda för personer under 29 år.

Enligt ägardirektiven måste LKF anvisa lägenheter efter bostadskön där den som har köat längst hamnar också först i kön. Men nu har LKF frågat ägarna, Lunds kommun, om tillstånd att få frångå principen om bostadskön för två byggprojekt. Det gäller dels 28 seniorlägenheter på Brunnsgatan där lägenheterna främst är tänkta för dem som har en anhörig som bor på ett äldreboende i närheten, dels 53 lägenheter vid Tunaparken som är avsedda för unga vuxna.

– Vi har studerat hur vi skall tillgodose önskemålet att anvisa dessa lägenheter till ungdomar. Cirka hälften av de som efterfrågar en bostad hos LKF är under 29 år, och denna grupp är samtidigt den med kortast kötid. Vi har därför föreslagit att för dessa 53 bostäder skall anvisning ske utan hänsyn till kötid. Det finns system som möjliggör att slumpvisa val görs automatiskt och som inte kan påverkas av uthyraren och där utfallet kan dokumenteras, säger Håkan Ekelund, vd för LKF.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar
Annons
Läs också Fick andra chans att bo kvar – ska ha hotat att ”slakta” värdens personal Hyrde ut till inneboende minst 100 gånger via Airbnb – 69-årig ”superhost” tvingas flytta Vem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde? Bengt och Eva anklagas för att ha hyrt ut svart till sonen - nu vräks det äldre paret Grannarna vill stoppa värdens planer: "Kommer att bli rena kyrkogården"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.