Annons

Lokal stängs efter ungdomsbråk

Hässelby En lokal hyresgästförening i Hässelby läggs ned och lokalen stängs efter ordningsproblem. Nycklar på drift, stökiga helger och klagomål orsakade den ovanliga åtgärden.

Hyresgästföreningen Vällingby har stängt en lokal på Friherregatan i Hässelby. 

I lokalen fanns ungdomsverksamhet för 10-13-åringar tre eftermiddagar i veckan. Men när lokalen började lånas ut och bli tillhåll också på helgerna, reagerade hyresgästerna i området.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Polisen har varit där och hyresgäster har klagat, både till oss och till Svenska Bostäder. Det bor trots allt 350 familjer här, som behöver trygghet i sina hem. Det blev ohållbart, säger Janne Hanspers, ordförande i Hyresgästföreningen Vällingby och fortsätter.

Annons

– Vi gör det här i samråd med hyresvärden, alternativet hade varit att hyresavtalet sagts upp. Nu har vi lokalen kvar och kan göra en omstart senare i vår.

Hur ofta händer sånt här?

Läs ocksåRegionkontor flyttar till brokig stadsdel: ”Vi ska vara där folk är”

– Det har aldrig hänt förr. Jag har jobbat i 33 år och aldrig varit med om det, säger Janne Hanspers.

Annons

Hem & Hyra söker företrädare för ungdomsverksamheten för en kommentar.

Läs också Efter storbranden i hyreshuset – systrarna Alsaidan lever på hoppet Nagelsalong krävde 13 000 efter gardinhaveri – får 78 kronor Halloweenparty för barn - bästa festen på många sätt Sandvikenhus med i ny ungdomssatsning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.