HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Lukten av kattkiss kostade hyreskontraktet

Trelleborg Grannarna klagade på lukten av urin men hyresgästen menade att det handlade om ett felaktigt golvlim. Nu tvingas mannen flytta efter ett beslut i hyresnämnden.
Foto: Pixabay
Katten på bilden är inte samma som i artikeln.

Fastighetsägaren ville först att hyresnämndens ledamöter och ordförande skulle sätta sig i en bil och åka ner till Trelleborg för att med hjälp av sina egna luktsinnen fatta ett beslut om hyresgästens kontrakt. Som bakgrund till målet ligger klagomål från grannarna i huset som upplevt obehag av lukt. Värden menar att det har sitt ursprung i kattkiss som satt sig i ytskikt i lägenheten. Och starka kemikalier som använts för att dölja detta.

Hyresgästen, som har fått juridisk hjälp av Hyresgästföreningen, har hela tiden nekat till anklagelserna. Han har istället presenterat en helt annan förklaring. Att det handlar om ett plastgolv som limmats fast på ett olämpligt sätt vilket skapat obehaglig lukt när det kommit i kontakt med fukt.

Läs ocksåHyresgästen Sam om det långvariga byggbullret: "Stressen jag utsattes för var omänsklig"Byggbuller i Eriksberg, Sam, Anders, Eva och Lena i soffan i Lenas vardagsrum

Men nu tvingas mannen flytta efter beslut i hyresnämnden. Enligt nämndens bedömning är lukten bara kopplad till en av lägenheterna i huset och då under senare år, vilket tyder på att golvlimmet inte är orsak. Enligt beslutet har problemen uppstått eftersom hyresgästen inte haft tillräcklig kontroll över sina två katter. Rent juridiskt tolkas det som att mannen har “brustit i sin vårdplikt” som hyresgäst.

Läs också Gunilla och Karl-Evert uppsagda på grund av Sotis kiss: ”Överdrivet” Lägenheten totalförstörd av kattkiss – hyresgäster ska betala en kvarts miljon Matte riskerade kontraktet när chihuahuan skällde så det ekade Hyresvärdens märkliga krav i Marias hyreskontrakt: "Förstod först efteråt vad jag signerat"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.