Annons

Luktfri granne efterfrågas

Svalöv Lukt från grannarna tränger in i hyresgästens lägenhet. Odörerna är så påträngande att de stör hennes vardag. Nu har hon vänt sig till hyresnämnden för att få bukt med den ovälkomna lukten.
Foto: Anna Hultberg
”Nu innan sista grannen flyttade in luktade min lägenhet mig eftersom grannlägenheten var tom i tre veckor”, skriver kvinnan till hyresnämnden. Enligt hyresgästen störs hon dagligen av bland annat lukt från grannlägenheten.

De senaste tre åren har kvinnan påtalat för sin privata värd i Svalöv att hon störs av lukt från sina grannar. Enligt kvinnan handlar det om alla typer av dofter en av dem är röklukt. De gånger lägenheten har stått tom har kvinnan framfört önskemål till värden att han inte ska låta någon ny person flytta in för att hon på så sätt ska slippa odörerna.

Värst är det de gånger rökare flyttar in i grannlägenheten. I en skrivelse till hyresnämnden förklarar hyresgästen att hyresvärden vid ett tillfälle frågade henne vad för granne hon önskade sig. ”Då sa jag att jag önskade en ickerökare. Då hyrde han ut till en rökare och jag fick ett fortsatt helvete”, skriver kvinnan.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Förutom de ovälkomna dofterna klagar kvinnan på fukt, värme och dålig ljudisolering. Värden uppger att samtliga av hyresgästens klagomål har följts upp men att inga brister har kunnat påvisas. Hyresvärden påtalar även att kvinnan för närvarande har en hyresskuld på drygt 28 000 kronor.

Eftersom hyresgästen inte anser sig få gehör för sina klagomål har hon ansökt om ett åtgärdsföreläggande hos hyresnämnden.

Annons
Läs också Hyresgäster lever i förfallet hus mitt i lyxområde – kommunen om kritiken: "Har ställt krav" Ansedda kulturstiftelsen svarar på kritiken: ”Hyresgästerna gör inget annat än att bråka med mig” Så vet du om bristerna i lägenheten är stora nog att åtgärdas – 60-årig kvinna fick nej Uppsalahem lät hus förfalla i väntan på rivning eller renovering – nu tvingas de rusta dem för 15 miljoner Rikshem krävde Abdullah på 140 000 kronor för nedrökt lägenhet – slipper undan med en bråkdel

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.