Annons

Luktfri granne efterfrågas

Svalöv Lukt från grannarna tränger in i hyresgästens lägenhet. Odörerna är så påträngande att de stör hennes vardag. Nu har hon vänt sig till hyresnämnden för att få bukt med den ovälkomna lukten.
Foto: Anna Hultberg
”Nu innan sista grannen flyttade in luktade min lägenhet mig eftersom grannlägenheten var tom i tre veckor”, skriver kvinnan till hyresnämnden. Enligt hyresgästen störs hon dagligen av bland annat lukt från grannlägenheten.

De senaste tre åren har kvinnan påtalat för sin privata värd i Svalöv att hon störs av lukt från sina grannar. Enligt kvinnan handlar det om alla typer av dofter en av dem är röklukt. De gånger lägenheten har stått tom har kvinnan framfört önskemål till värden att han inte ska låta någon ny person flytta in för att hon på så sätt ska slippa odörerna.

Värst är det de gånger rökare flyttar in i grannlägenheten. I en skrivelse till hyresnämnden förklarar hyresgästen att hyresvärden vid ett tillfälle frågade henne vad för granne hon önskade sig. ”Då sa jag att jag önskade en ickerökare. Då hyrde han ut till en rökare och jag fick ett fortsatt helvete”, skriver kvinnan.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Förutom de ovälkomna dofterna klagar kvinnan på fukt, värme och dålig ljudisolering. Värden uppger att samtliga av hyresgästens klagomål har följts upp men att inga brister har kunnat påvisas. Hyresvärden påtalar även att kvinnan för närvarande har en hyresskuld på drygt 28 000 kronor.

Eftersom hyresgästen inte anser sig få gehör för sina klagomål har hon ansökt om ett åtgärdsföreläggande hos hyresnämnden.

Annons
Läs också De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Rökning förstörde lägenheten på tre månader – Josef fick chocknota på 95 000 kronor efter uthyrningen Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden L-politikern: "Skärp lagen så att hyresgäster slipper cigarettrök" Juridiskt ombud: Därför ska hyresgästen inte betala för påstådda rökskador

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.