HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Lulebo säljer lägenheter

Luleå Lulebo har sålt 382 lägenheter på Örnäset till Svenska bostadsfonden. Enligt Lulebos vd Anders Sandberg är försäljningen strategisk.  - Luleåborna måste ges möjlighet att välja andra hyresvärdar än oss även på Örnäset, säger han.

Det är kvarteret Trumman som sålts. Köparen, Svenska bostadsfonden, betalar 115 miljoner kronor för de 382 lägenheterna. I och med förvärvet har fastighetsfonden dessutom gjort sin första investering i norra Sverige.

Lulebos vd är nöjd med affären, försäljningen är en följd av det ägardirektiv som Lulebo måste förhålla sig till: Lulebo ska inte vara enda hyresvärd i något av Luleås bostadsområden. 

Läs ocksåEfter två års utredning - sex personer åtalade i Lulebohärvan

– Vi har ägt hundra procent av hyresbeståndet på Örnäset. Nu landar vi på runt 70 procent och det är så vi ska ha det, säger Anders Sandberg.

– Och Lulebos totala bestånd minskar inte eftersom vi samtidigt bygger nytt, till exempel på Lulsundsberget.

De adresser som berörs av försäljningen är Edeforsgatan 18-86 och Metargränd 15-41. Överlåtelsen sker den första september men Lulebo fortsätter att administrera och ansvara för felanmälningar från hyresgästerna fram till årsskiftet. Svenska bostadsfonden övertar dessutom befintliga avtal med leverantörer av till exempel kabel-tv och internet.  

Läs också43-årig kvinna åtalad efter explosionen i Luleå
Läs också Tolv år från att förskolan tömdes tills det blir bostäder Lulebohärvan växer – flera företagare har anhållits Gratis att köa i Luleå igen men Mikaelas kötid är förlorad: "Känns surt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.