Annons

Lunds universitet blir hyresvärd för att skapa fler bostäder

Lund ​På några års sikt ska 200 nya studentbostäder byggas i Lund. På måndagen skrev LKF och Lunds universitet under en avsiktsförklaring.

Tidigare har universitetets bostadsuthyrning varit begränsad till utbytesstudenter och gästforskare. Förra året ändrade regeringen regelverket och gav ett antal universitet och högskolor i landet möjlighet att hyra ut bostäder till vanliga studenter.

De nya studentlägenheterna kommer att byggas, ägas och förvaltas av LKF. Ett bolag bildat av Lunds universitet ska blockhyra bostäderna och sköta andrahandsuthyrningen till studenterna. ​

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Satsningen är nödvändig menar Per Eriksson, rektor för Lunds universitet. Universitetet har identifierat bostadsbristen bland studenter som ett av de största hindren för expansion.
 
– I det långa loppet riskerar vi att tappa toppstudenter. Det ska inte vara pengarna som styr om en student kan få en bostad. Det är svårt att värdera vad detta kostar oss i pengar, men definitivt förlorar vi i kvalitet, säger Per Eriksson, rektor för Lunds universitet, till tidningen Skånskan.
 
Än så länge är det inte klart var de nya studentbostäderna ska ligga.

Annons
Läs också Fick andra chans att bo kvar – ska ha hotat att ”slakta” värdens personal Hyrde ut till inneboende minst 100 gånger via Airbnb – 69-årig ”superhost” tvingas flytta Grannarna vill stoppa värdens planer: "Kommer att bli rena kyrkogården" Anklagades för svartuthyrning - då räddade pandemin Bengts och Evas hyreskontrakt Lund: Demonstration mot vinstuttag

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.