Annons

Lysekilsförhandlingar skjuts upp

Lysekil ​I dag träffades Hyresgästföreningen och kommunala Lysekilsbostäder för att diskutera nästa års hyror. Något beslut kunde parterna inte enas om. Den nyligen beslutade höjningen av kommunens borgensavgift spökar.

​Kommunfullmäktige beslutade att höja avgiften för lån till kommunala bolag, borgensavgiften, från 0,25 till 0,6 procent vid sitt senaste sammanträde.

Det innebar att Lysekilsbostäders utgifter ökade med 1,3 miljoner. Bolaget gick snabbt ut med ett nytt, högre hyreskrav. I stället för 3,86 procent ansåg man sig behöva 5,6 procent för att klara verksamheten nästa år.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare
Hyresgästföreningen planerar att överklaga kommunfullmäktiges beslut eftersom man anser att det inte gick rätt till. Förslaget kom först under mötet och har enligt föreningen inte beretts på ett korrekt sätt. Ett annat skäl som Hyresgästföreningen anger är att nivån på den nya borgensavgiften är en otillåten värdeöverföring till kommunen.
Det får inte förekomma enligt den nya lagen för allmännyttiga kommunala bostadsaktiebolag som träder i kraft 1 januari, skriver förhandlaren Håkan Fridolfsson i ett pressmeddelande.
 
Förhandlingarna med Lysekilsbostäder återupptas 18 januari 2011.
 
 
Relaterat: 
Här finns kontaktuppgifter till Hyresgästföreningens förhandlare (externa länk, öppnas i nytt fönster).  

Annons
Läs också Demonstration mot rekordhöga hyreskrav i Biskopsgården Hon tvingades skilja sig för att få lägenheten Regeringen granskar orättvisor på hyresmarknaden Svedalahem kräver höjda hyror nästa år Vägledning för rimligare hyreskrav

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.