Annons

Makeover för hyresgästernas fritidsgård

Helsingborg En helt ny fritidsgård på en vecka. Så gick det till när Grottan vann Ikeas makeover-tävling värd 100 000 kronor.
Så här bra blev det när hyresgästernas fritidsgård fick en total makeover. Foto: Grottan

Grottans ordförande Marcus Kymell trodde knappt att det var sant när han fick veta att de hade vunnit tävlingen. Och nu har han facit i hand. Efter att det har fixats och donats i källarlokalen under en veckas tid har den invigts.

– Allt är nytt, fräscht och färgglatt. Köket är helt modernt. Discorummet gjorde succé direkt. Möblerna är hela och ja, det är fantastiskt alltihop, säger han.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Nu tror han att renoveringen kommer att leda till ny energi, inte bara för barnen utan också alla vuxna som jobbar ideellt.

Fritidsgården Grottan startade 2009 av några hyresgäster. Förra året var den nedläggningshotad när arbetsbelastningen blev för stor. Idag drivs Grottan av två lokala hyresgästföreningar, sponsring och ekonomiska bidrag från bland annat hyresvärden Rikshem och Helsingborgs kommun.

Annons
Läs också Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt Därför vänds hyrorna upp och ner i unikt höghus: "Skandal" Så lockar hyresvärdar med rabatt på hyran - Alexandra betalar mer än grannen Hyresgästen Leif om höjningen: "Jag klarar det men andra kan få problem" Johannas kök faller sönder - över 70 lägenheter synas i stor insats mot hyresvärd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.