Annons

Malin blir ny vd i Järfällahus

Järfälla Ny vd i Järfällahus är Malin Söderman. Hon kommer närmast från Rikshem och börjar efter årsskiftet.

Malin Söderman, 47, jobbar i dag som regionchef på Rikshem i region Norr, med fastigheter i Umeå, Luleå, Östersund och Haparanda. Innan dess har hon varit fastighetschef i Sigtuna kommun och jobbat med fastighetsutveckling i Stockholms stad.

Grattis till nya jobbet! Hur kommer det sig att du sökte dig söderöver?

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Tack! Dels bor jag i Sigtuna. Sedan kände jag att det behövdes nya utmaningar i livet. Järfälla är en kommun där det verkligen händer saker, med god tillväxt och spännande utveckling, säger Malin Söderman och fortsätter. 

 – Mitt uppdrag är att bygga, det är en av de grejer jag tycker är kul.

Vad blir det första du gör när du börjar?

Läs ocksåSparkade vd:n får miljonfallskärm – nu rasar hyresgästernaChristina Rundkvist och Gabriel Olaurim är några av de hyresgäster som reagerat starkt på att deras hyresvärd ska betala flera miljoner kronor till sin sparkade vd.

– Det blir att lära känna bolaget och skapa relationer. Att lyssna och lära.

Annons

Enligt Mikael Jämtsved (MP), ordförande i Järfällahus, var Malin Söderman den kandidat som bäst stämde överens med kravprofilen.

– Vi tyckte att hon passade bra och var redo att ta steget och kliva upp på vd-nivå. Hon kändes hungrig, det är en toppenrekrytering, säger han.

Läs ocksåFängelsedomar i muthärva inom kommunalt fastighetsbolag överklagas

När förre vd:n Olof Lindholm fick sluta i mars angavs skälet vara att det behövdes en ny ledning för att genomföra det nya ägardirektivet, att förflytta bolaget från förvaltande till producerande. Oppositionen i styrelsen protesterade då, men nu är man på samma linje.

– Vi är helt överens om bolagets nya uppdrag, att fälla ut ytterligare ett ben med nyproduktion, säger Mikael Jämtsved.

Det håller vice ordförande Johny Lennström (M) med om. 

Annons

– Det kommer att bli kanonbra och jag ser fram emot att komma igång och sätta full fart. Bolaget är stabilt och bra och Järfälla är nog den kommun som bygger mest just nu, säger han.

Malin Söderman får en lön hon är nöjd med, i paritet med sin föregångare.

– Hon får 120 000 kronor i månaden, det är lite mer men å andra sidan ingår inte någon tjänstebil. Vi får en person som kommer att leverera och det är vi berädda att betala för, avslutar Mikael Jämtsved.

Läs också Med 800 nya lägenheter och djärv kontorsflytt tackar vd:n för sig Ombildning i Järfälla godkänd – trots frågetecken Järfällahus granskar sin egen ombildning – "trovärdigheten kan ifrågasättas"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.