Annons

Mamma med två småbarn bodde i mörk källare utan nödutgång

Malmö Hyresvärden lät mamman och två små barn bo i en källare för 5 000 kronor i månaden. Nu förbjuds han att hyra ut källarvåningen i sin villa och riskerar vite. ”Inget ställe som jag skulle vilja bo på”, säger miljöinspektör.
Källaren i villan var inredd med bland annat en madrass.
Socialförvaltningen larmade om att kvinnan och hennes två små barn bodde i en lägenhet som kunde vara olämplig att bo i.

Det var socialtjänsten som slog larm om att boendet inte var lämpligt för kvinnan och hennes två små barn. Redan samma dag gjorde en miljöinspektör Martin Dahl ett oanmält besök i Malmövillans källare.

– Jag har varit runt ganska mycket på en massa olika märkliga boenden men detta är inget ställe som jag skulle vilja bo på, säger Martin Dahl.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

När han besökte kvinnan kunde han konstatera att källaren inretts med bland annat spis, kylskåp och en madrass. Det som däremot saknades var fungerande ventilation och tillräckligt med ljusinsläpp, eftersom fönstren var små.

Annons

– Finns det inte en god ventilation kan det leda till ökad risk för fukt och mögel, säger Martin Dahl.

Miljöförvaltningen har också varit i kontakt med räddningstjänsten som uppger att det behövs två separata utrymningsvägar, men detta saknas. Den dörr som leder upp till villans bottenplan är stängd och låst.

Annons
Läs ocksåMalmö stad ska kontrollera källare efter tips

Om villaägaren fortsätter att hyra ut källaren som bostad riskerar han att få betala ett vite på 25 000 kronor varje gång han bryter mot förbudet. Miljöförvaltningens beslut har inte överklagats.

Läs också Familj bodde i möglig källare - kommunen utfärdar förbud Illegala bostäder i källare utryms Träd allt viktigare för att hålla nere temperaturen: "En ögonöppnare för många" Svenska hem upplevs allt varmare - större problem än kylan vintertid

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.