Annons

Man nekas hyra ut lägenhet i andra hand

Helsingborg Hyresgästen ville hyra ut sin lägenhet i andra hand på grund av studier på annan ort. Men hyresnämnden gav ett nekande besked. Orsaken är upprepade störningar.
Foto: Pixabay
Hyresgästen får inte hyra ut sin lägenhet i andrahand på grund av störningar. En granne menar att ljuden troligtvis kommer från en skjutdörr men det låter som att någon rullar hantlar över golvet.

Mannen hyr en trea av en privat värd i Helsingborg sedan den 1 december 2015. Mannen ska börja studera på en annan ort och har därför lämnat in en ansökan till sin värd om att få hyra ut i andrahand mellan augusti 2017 till juli 2018. Normalt anses studier som giltiga skäl för att få hyra ut sin lägenhet men hyresvärden sade nej. Orsakerna är upprepade störningar sedan januari 2016, otillåten andrahandsuthyrning och att det bor andra personer i lägenheten än hyresgästen.

Vittnesmål från hyresgästen som bor under mannen beskriver störningarna som ljud som troligtvis kommer från en skjutdörr. Enligt grannen blir störningarna extra besvärliga mellan 22.30 och 23:30 och beskriver det som att någon ”rullar hantlar över golvet.” Det har även rapporterats om mycket spring och att många människor från lägenheten samlats för att röka utanför huset.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Grannen vittnar om att störningarna pågått sedan 2016 och att det vistats cirka 30 olika personer i lägenheten under den här perioden. Störningarna har lett till att grannen fått sömnproblem och utmattningsdepression.

När hyresvärden avslog hyresgästens ansökan om att få hyra ut i andra hand tog hyresgästen ärendet till hyresnämnden. Hyresgästen nekar till störningarna och menar att det är grannen som vill skapa problem för honom och få honom att flytta. Hyresnämnden anser dock att vittnet är trovärdigt och nekar mannen till att hyra ut sin lägenhet i andrahand. Beslutet går inte att överklagas.

Annons
Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Malen invaderar Julias hem – värden väntar på att den ska försvinna av sig själv Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.