HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Många fukt- och mögelskador vid inspektion

Stockholm ​Miljöförvaltningens nya sätt att granska fastighetsägare har givit överraskande stort resultat. Bland annat fuktskador, dålig ventilation och för låg temperatur på varmvattnet har upptäckts i 30 av 34 inspekterade lägenheter.

Husen på Fornbyvägen, Ovanbygränd och Stenbygränd i Rinkeby är fulla med mögel, fukt och ventilationen är dålig. Av 90 svarande på en direkt fråga från miljöförvaltningen svarade hälften att de hade fukt- och mögelproblem i bostaden. Det är resultatet av ett nytt sätt att arbeta med fastighetsägarprojekt

​Miljö- och hälsoskyddsinspektör Jens Dahlsköld berättar att fem-sex inspektörer arbetar deltid med projektet.

Läs ocksåKommunen griper in: "Lägenhetsdörrarna var fulla av kackerlackor och sekret"Till vänster en bild på utsidan av ett hus och till höger en klisterfälla fullt med kackerlackor.

– Vi är överraskade av omfattningen skador. Ingen av de boende har hört av sig till oss med klagomål. Hyresgästerna verkar inte varit medvetna om hälsoriskerna, säger han.

Annons

Detta sätt att vända på kuttingen och kontakta hyresgästerna först och därefter fastighetsägaren är nytt och kommer att utvärderas i slutet av året.

– Vi ska snart bestämma oss för hur vi ska fortsätta nästa år, men det blir troligen det nya arbetssättet, säger Shahryar Hatami, miljö- och hälsoskyddsinspektör.

Annons
Läs ocksåÖver två år med mögligt tak – nu hotas värden med 100 000 kronor i vite

Rapporten från inspektionen visar 24 lägenheter med fuktskador, 17 med bristande ventilation och 3 med för låg temperatur på varmvattnet. Man hittade sprickor i fasader, trasiga fönster. I en lägenhet hade kakelplattor lossnat och öppnat ett farligt schakt.  Nu är det upp till fastighetsägaren att yttra sig över rapporten och vidta åtgärder.

Läs också Miljardsatsning i Mora - men hyresgästerna är oroliga: "Rykten om att husen ska rivas" Sex års kamp är över – nu kan Annika och Jim fira jul i nya lägenheten Stämdes för mögel i lägenhet – därför frias hyresgästen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.