Annons

Mångfald vid nyanställningar ger Bromöllahem pris

Bromölla Hälften av de nyanställda var utlandsfödda. Ikväll får Bromöllahem Fastigos integrationspris.
Foto: rejophoto.se
Bromöllahems vd Henrik Bergqvist, är stolt och glad över att bostadsbolaget vunnit årets Fastigopris.

Fastigo är fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation och har sedan 2010 delat ut priser för att synliggöra fastighetsbranschen. I år går priset till Bromöllahem för bolagets tänk vid nyrekrytering.

– Vi har hela tiden känt att vi har gjort något bra, för bolaget, kommunen och för de personer som vi har anställt. Att få den här utmärkelsen visar att även andra uppskattar det vi har gjort, något vi både är otroligt stolta och glada över och kommer att bära med oss en lång tid framöver, säger Henrik Bergqvist, vd på Bromöllahem, i ett pressmeddelande.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Förra året tog bostadsbolaget över skötseln av kommunens fastigheter och fick nyanställa åtta personer. Ledningen tog då ett medvetet beslut att de nya medarbetarna skulle vara boende och arbetslösa i kommunen. Hälften skulle vara utlandsfödda.

Utöver Fastigopriset delas fyra hedersutnämnande ut till Helsingborgshem, Förvaltnings AB Framtiden, HSB Göteborg och HSB Skåne. De får utnämnandet för deras arbete med ökad integration i ett arbetsgivarperspektiv.

Priset delas ut i kväll i Göteborg på Fastigos stämma.

Läs ocksåGratis kommunal bostadskö försvinner och ersätts av större som kostarEn tvådelad bild. Ett porträtt på en man med glasögon och grått hår. En kö av Duplo-figurer.

 

 

 

Annons
Läs ocksåHem & Hyras granskning vinner GuldspadenAnnaKarin Löwendahl och Anna Rytterbrant tar emot Guldspaden 2020 i klassen Magasin.

 

 

 

 

 

 

 

Annons

 

 

 

 

 

 

Läs också Nagelsalong krävde 13 000 efter gardinhaveri – får 78 kronor Uppsalahem får jämställdhetspris Uppsalahem nominerat till jämställdhetspris

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.