HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Uppsalahem nominerat till jämställdhetspris

Uppsala Uppsalahem kan vinna Sveriges Byggindustriers nyinstiftade pris Jämställdhetsbygget. Priset delas ut till en organisation eller företag som aktivt arbetar för en mer jämställd bransch.
Uppsalahem ställer numera jämställdhetskrav på leverantörer och entreprenörer vid upphandling, enligt verksamhetsutvecklare Beatrice Nordling.

Vinnaren presenteras på Årets Bygge-galan den 26:e mars.

– Vi är jätteglada att vara nominerade till ett pris för ett arbete vi tycker är enormt viktigt och satsar mycket på. Och det är extra roligt att vi är en av finalisterna eftersom det är ett kvitto på att vårt arbete gör avtryck i branschen. Vi hoppas att det här kan sprida goda exempel på hur det går att arbeta med jämställdhetsfrågor såväl i organisationen som konkret i verksamheten, säger Uppsalahems vd Stefan Sandberg i ett pressmeddelande.

Läs ocksåKnuffade och skrek åt sina grannar – kvinna blir uppsagd för andra gången av Uppsalahem

För en tid sedan införde Uppsalahem hållbarhetskrav i alla upphandlingar. Och sedan 2018 ingår även jämställdhet i de krav som ställs på alla leverantörer och entreprenörer vid en upphandling.

– När vi började med miljökrav var det många leverantörer som tog det som ett tillfälle att slipa på sina rutiner och hitta nya arbetssätt. Vi hoppas att kravet på jämställdhet leder till en liknande förändring, säger Beatrice Nordling, verksamhetsutvecklare på Uppsalahem, i samma pressmeddelande.

Under 2019 kommer Uppsalahem att fortsätta utveckla arbetet med jämställt byggda miljöer, bland annat genom att upphandla arkitekter med kompetens inom området.

Läs ocksåFörhandlingarna har kört fast: Retroaktiva höjningar för 35 000 hyresgäster

Utöver Uppsalahem är JM Bostads Snickarpodd och Golvkedjan nominerade till priset.

Uppsalahem är även nominerat till Uppsala kommuns interna jämställdhetspris där vinnaren presenteras den 8 mars.

 

Läs ocksåSystrarna har skulder – räddas av att bo tillsammans
Fakta: Jämställdhetsbygget

Priset Jämställdhetsbygget är byggbranschens jämställdhetspris. Det startades 2018 av fyra unga samhällsengagerade kvinnor och drivs tillsammans med Sveriges Byggindustrier. Syftet är att hylla satsningar som har bidragit till en mer jämställd bygg- och anläggningsbransch. Förhoppningen är att priset leder till att fler tar initiativ som leder till ökad jämställdhet inom byggbranschen.

Läs också Lisa ville inte bo granne med vägglöss – blev av med tio års köpoäng Virginia blir trakasserad av tonårsgäng – vägras lägenhetsbyte

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.