HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Uppsalahem får jämställdhetspris

Uppsala Uppsalahem prisas för sin jämställda upphandling och är årets vinnare av det nyinstiftade priset Jämställdhetsbygget.
Foto: Uppsalahem
Verksamhetsutvecklare Beatrice Nordling var en av dem som tog emot priset Jämställdhetsbygget under Årets Bygge-galan.

Tanken med priset Jämställdhetsbygget, som instiftats av Sveriges Byggindustrier, är att inspirera aktörer inom byggbranschen att aktivt arbeta för ökad jämställdhet. I år delades priset ut för första gången under Årets Bygge-galan. Av de tre finalisterna utsåg juryn Uppsalahems initiativ Jämställd upphandling till vinnare.

Juryns motivering lyder så här:

Läs ocksåSystrarna har skulder – räddas av att bo tillsammans

”För att kunna åstadkomma förändring i en mansdominerad bransch krävs mod, vilja och tydliga krav. Allt detta uppfyller årets vinnare då de går i bräschen för hur man kan inspirera fler inom byggbranschen att agera för jämställdhet. Utöver det egna interna jämställdhetsarbetet lyfter Uppsalahem ambitionen till en ny nivå genom att ställa tydliga krav hos sina leverantörer. I samtliga upphandlingar bifogas en tydlig checklista över vilka jämställdhetskrav leverantörerna förväntas leva upp till. Dessutom bidrar Uppsalahem till ökad jämställdhet genom att bedriva aktiva insatser för att öka tryggheten i utsatta områden och för att alla ska komma till tals i hyresgästdialoger. Vi inspireras även av deras vision om att bli Sveriges mest jämställda bostadsbolag.”

Nominerade till priset var också Snickarpodden – JM och En mer jämställd golvbransch – Golvkedjan.

Läs också Lisa ville inte bo granne med vägglöss – blev av med tio års köpoäng Virginia blir trakasserad av tonårsgäng – vägras lägenhetsbyte Lenas och Susannes grönskande oaser blev till sten – Uppsalahem vill ha enhetliga uteplatser 84-årig kvinna vanvårdade lägenheten och släppte inte in Uppsalahems personal – blir vräkt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.