HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Uppsalahem får jämställdhetspris

Uppsala Uppsalahem prisas för sin jämställda upphandling och är årets vinnare av det nyinstiftade priset Jämställdhetsbygget.
Foto: Uppsalahem
Verksamhetsutvecklare Beatrice Nordling var en av dem som tog emot priset Jämställdhetsbygget under Årets Bygge-galan.

Tanken med priset Jämställdhetsbygget, som instiftats av Sveriges Byggindustrier, är att inspirera aktörer inom byggbranschen att aktivt arbeta för ökad jämställdhet. I år delades priset ut för första gången under Årets Bygge-galan. Av de tre finalisterna utsåg juryn Uppsalahems initiativ Jämställd upphandling till vinnare.

Juryns motivering lyder så här:

Läs ocksåStora hyressänkningar i nytt Uppsalaområde

”För att kunna åstadkomma förändring i en mansdominerad bransch krävs mod, vilja och tydliga krav. Allt detta uppfyller årets vinnare då de går i bräschen för hur man kan inspirera fler inom byggbranschen att agera för jämställdhet. Utöver det egna interna jämställdhetsarbetet lyfter Uppsalahem ambitionen till en ny nivå genom att ställa tydliga krav hos sina leverantörer. I samtliga upphandlingar bifogas en tydlig checklista över vilka jämställdhetskrav leverantörerna förväntas leva upp till. Dessutom bidrar Uppsalahem till ökad jämställdhet genom att bedriva aktiva insatser för att öka tryggheten i utsatta områden och för att alla ska komma till tals i hyresgästdialoger. Vi inspireras även av deras vision om att bli Sveriges mest jämställda bostadsbolag.”

Nominerade till priset var också Snickarpodden – JM och En mer jämställd golvbransch – Golvkedjan.

Läs också Hyresvärdar samlas i klimatkamp Renovering inte uteslutet för rivningshotat Uppsalakvarter Strandat om hyrorna i Uppsala Bin bidrar till trivsel på Kvarngärdet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.