Annons

Mariehus höjer med 0,8 procent

Mariestad En hyreshöjning på mindre än en procent. Men Hyresgästföreningen menar att den kunde varit ännu lägre, om det inte varit för borgensavgiften.

Hyresgästföreningen och det kommunala bostadsbolaget Mariehus har enats om årets hyror. Det blir en ökning med 0,8 procent från och med 1 februari.

– Det här är en bra uppgörelse för hyresgästerna som innebär en jämförelsevis låg hyreshöjning nästa år. Bolaget kommer trots den blygsamma höjningen kunna bibehålla en bra förvaltning av lägenheterna, och det gynnar naturligtvis hyresgästerna, säger Håkan Skött, Hyresgästföreningens förhandlare.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Även bolagets vd, Jonas Hedberg, är nöjd.

– Vi hade kanske räknat med en lite högre nivå men på det hela taget är vi nöjda. Om man tittar på snittet i landet hamnar vi något över och det känns rimligt. Vi har fått dyrare taxor både när det gäller el och vatten och avlopp.

Annons

Båda parter är dessutom överens om att borgensavgiften i Mariestad är hög och att det påverkar hyresnivån.

Läs ocksåSparkad kommunal bostads-vd förlorade i skiljenämnd – tvingas betala drygt en miljon kronorMariehus, skylt

– Jag har bråkat mycket med kommunen om det där. Men utan resultat. Det är ju ett antal miljoner som går ut åt det hållet. Och det är en summa som vi inte kan påverka, säger Jonas Hedberg. 

LÄS MER:

Annons

Alla klara hyresuppgörelser i Västra Götaland 2016.

Läs ocksåTvå nya hyresuppgörelser klara i Västsverige – så höga blir de
Läs också Hyresgästföreningen: "Avskedet av Mariehus vd kan drabba hyresgästerna" Renovering i Mariestad skjuts fram på grund av corona Hyresrätter trots allt på Hamngatan i Mariestad

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.