Annons

Mätte vattenförbrukning – vill kasta ut hyresgäster

Malmö Fastighetsägaren Victoria park försöker göra sig av med två hyresgäster på Herrgården i Malmö. Männen bor i samma trapp och båda bostäderna pekas ut som “madrassboende”.
Foto: Anders Paulsson/Pixabay

De två uppsägningarna kom in till hyresnämnden i slutet av januari och fallen är näst intill identiska. Det handlar om två lägenheter på samma adress och i båda fallen menar Victoria park att den som står på kontraktet använder bostaden som en slags hotelliknande boende.

Den första mannen skrev kontrakt så sent som i höstas men blev uppsagd kort därefter. Han står på en adress i Arlöv och ingen har folkbokfört sig på trerummaren på Rosengård. Däremot har fastighetsägaren fått rapporter om andra okända personer som använt den. När misstankarna uppstod började värden analysera vattenförbrukningen i lägenheten och kom fram till att den var “osedvanligt hög”. En hantverkare noterade också att det fanns flera sängar i bostaden. Hyresgästen själv menar att ingenting av detta stämmer och vill bo kvar.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Den andra hyresgästen har inte Victoria park lyckats hitta. Han har haft kontrakt i sex år men värden tror att lägenheten används som hotell för “väldigt många personer”. Lägenheten är en tvåa men sex män är folkbokförda där. “Det finns skäl att anta att lägenheten nyttjas som så kallat “madrassboende”, skriver fastighetsägaren i ansökningen till hyresnämnden.

Annons

Victoria park menar formellt att det handlar om olovlig andrahandsuthyrning i båda fallen. Hyresnämnden ska nu avgöra om den misstanken håller för att kasta ut de båda hyresgästerna.

Madrasslägenheter är ett begrepp som används för att beskriva lägenheter som fungerar som en slags sovcentraler. Det kan handla om lägenheter där hyresgästen inte bor kvar och bostaden istället fyllts med sängar eller madrasser och där personer betalar per dygn för att få en sovplats. Eller om andra som kontrollerar fler bostäder och hyr ut som hotell för tusentals kronor per person och månad. Det beskrivs ofta som en symbol för trångboddhet och sker utan fastighetsägarens godkännande eller vetande.

Annons
Läs ocksåBluffsajt stal Jonas lägenhetsannons – nu används den för att vräka honomHyresvärden hänsivar till bluffsajten Rentify och en annons som Jonas Hultström aldrig lagt ut.

Just Herrgården i Malmö där Victoria Parks två lägenheter ligger har längre bak i tiden varit hårt drabbat av detta. Hyresvärden tog över fastigheterna 2012. Hem & hyra har sökt representanter för hyresvärden men utan att få kontakt.

Läs också Hyresgästen lämnade kvar möbler – och död katt "Inte klokt": 888 kronor för att byta ett lysrör – värden backade och sänkte priserna Storsatsning på kameror i bostadskvarter – polisens vapen mot gängkriminalitet Carolines studentbostad räddad – genom 50 år gammalt avtal: "Jätteglad att få bo kvar"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.