HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Medlemmarna fick tillbaka 1,2 miljoner

Jämtland 2015 var ett positivt år för Hyresgästföreningen region Norrland. Fler medlemmar, fler förtroendevalda och aktiva inom föreningen. Och inte minst en rejäl återbäring i tvister.

Hyresgästföreningen i Norrland har gjort en summering av 2015 års resultat för de juridiska ärenden som Hyresgästföreningen i Norrland drivit för medlemmarnas räkning.

Den visar att de cirka 180 ärenden som föreningen drivit gällande olika boendetvister har resulterat i en besparing för medlemmarna med 1 241 628 kronor.

Läs ocksåÄndrade adress tolv gånger - klen bevisning när Kfast försökte bryta kontrakt

– Det känns bra att vi kunnat hjälpa våra medlemmar att få rätt i dessa tvister och visa att vi med vår kompetens kan göra skillnad och skapa medlemsnytta, säger Niclas Sundell, chefsjurist Hyresgästföreningen Norrland.

Norrland som region ökade dessutom sitt medlemstal med 325 personer och hade vi årsskiftet 37 227 medlemmar.

Även antalet förtroendevalda och aktiva medlemmar ökade under 2015.

Läs ocksåPojke föll sex meter när balkongen gav vika – hyresvärden dömd på nytt

Regionordföranden Lillemor Göranson gläds över att den positiva utvecklingen:

– Med den bostadskris som råder och den heta bostadspolitiska debatt som förs känner vi ett stort ansvar i uppdraget att företräda våra drygt 37 000 medlemmar i regionen, säger hon.

– Vi är geografiskt en stor region, vilket ställer stora krav på organisationen, men det finns ett fantastiskt glöd hos alla att arbeta för den så viktiga frågan som boendet är. Jag tycker mig möta allt fler som inte bara ser ett medlemsskap hos oss som något viktigt för sin egen del, utan för att man vill fortsatt ha kvar en stark part i hyresförhandlingarna. Man värnar om hyresrätten som boendeform och förhandlingssystemet, helt enkelt.

Läs ocksåHyresvärd slarvade med deposition på 23 000 kronor – nya ägaren tvingas betala igenPengar
Fakta: Medlemsbesparing i län och kronor

Jämtland/Härjedalen: 233 390 kr

Västernorrland: 141 587 kr

Västerbotten: 470 043 kr

Norrbotten: 396 608 kr

Läs också Om hyresvärden stämmer dig - så gör du för att inte bli ruinerad i rätten Värden ville vräka covidsjuk 72-åring - utreddes för terrorism och penningtvätt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.