Annons

Medlemsavgiften höjs i region Mitt

Södermanland ​Medlemsavgiften i Region Mitt höjs till 80 kronor i månaden från och med 1 januari nästa år. Det beslutet togs på regionens fullmäktigemöte i lördags.

​Hittills har medlemmarna betalat 77 kronor i månaden. Det är första gången på fem år som medlemsavgiften höjs. Enligt Lars-Åke Larsson, ordförande i regionstyrelsen, är det nödvändigt att höja avgiften för att kunna fortsätta bedriva den verksamhet som Hyresgästföreningen gör idag.

Annons
-Vi har minskat utgifterna på de fasta ekonomiska kostnaderna så mycket det går. Till exempel har vi tillsammans med Region Aros-Gävle sparat in fem tjänster genom sammanslagningar och genom att inte återbesätta dem. För att kunna fortsätta jobba lokalt ute i föreningarna är vi tvungna att höja avgiften, säger han.

Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.