Annons

Miljonkrav från Campushem i Växjö

Växjö Campushem vill ha två miljoner kronor i skadestånd från Hyresgästföreningen samt tre av dess tjänstemän. Men tingsrätten avvisar målet.

Det är en långdragen tvist som pågår mellan Hyresgästföreningen och Campushem. För tillfället ligger två ärenden hos Hyresnämnden i Jönköping och ett ärende hos tingsrätten och väntar på att tas upp.

Det handlar om att Hyresgästföreningen kräver återbetalning av hyra som satts utan förhandling och därtill är för högt, enligt Hyresgästföreningen. Hyresgästföreningen kräver även skadestånd för brott mot förhandlingsordningen samt att Campushem betalar in den förhandlingsersättning som hyresgästerna betalar i sin hyra och som ingår i förhandlingsordningen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Ett motdrag från Campushem har varit att stämma Hyresgästföreningen Sydost samt tre av dess tjänstemän.

Campushem kräver två miljoner kronor för de skador som Hyresgästföreningen och de tre tjänstemännen orsakat företaget och dess entreprenör.
Enligt Campushem handlar det om trakasserier, förtal, hot och övergrepp i rättssak.

Men tingsrätten har beslutat att avvisa stämningsansökan. Anledningen är att tingsrätten begärt kompletteringar av Campushem, inte minst förtydliganden, men något sådant har Campushem inte kommit in med.

Läs ocksåTrängde sig in hos grannkvinnan – togs i kragen och blev utkastadSilhuetten av ett huvud helt i svart är inklippt i bilden där man ser Värmlands tingsrätt gula stenbyggnad i solljus.

Tingsrätten skriver i sitt beslut att tingsrätten förelagt Campushem att avhjälpa bristen i ansökan. Men att: ”Trots detta är stämningsansökan så ofullständig att den inte utan väsentlig olägenhet kan läggas till grund för rättegång. Ansökan ska därför avvisas.”

En av de tjänstemän som pekas ut i stämningen är Sara Heikkinen, jurist hos Hyresgästföreningen Sydost.

Annons

– Jag tycker bara att detta bevisar hur oseriösa de är. Inget seriöst bolag hade gått in med en sådan här ansökan. Men det är synd om hyresgästerna som får lida med tanke på hur de sköter bolaget och driver sin förvaltning, säger Sara Heikkinen.

Läs ocksåKrossade ett fönster och orsakade brand i lägenheten: "Jag måste ha gått i sömnen"Ett bildmontage av en utbränd köksdel, en klocka och tabletter.

Campushem har tid fram till 22 februari att överklaga tingsrättens beslut.

Hem & Hyra har utan framgång sökt företrädare för Campushem.

Läs mer:

Campushem krävs på hyressättningsavgift

Campushem anklagas för att straffa studenter

Annons

Kräver Campushem på 100 000 kronor

Läs också Studenter tar strid mot värdens hyreskrav: ”Fylls på med namn hela tiden” Ett år efter sprängningen – nu får Johan rätt till skadestånd men vissa grannar blir utan: "Många mår fortfarande dåligt" Carolines studentbostad räddad – genom 50 år gammalt avtal: "Jätteglad att få bo kvar"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.