HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Miljonkrav från Campushem i Växjö

Växjö Campushem vill ha två miljoner kronor i skadestånd från Hyresgästföreningen samt tre av dess tjänstemän. Men tingsrätten avvisar målet.

Det är en långdragen tvist som pågår mellan Hyresgästföreningen och Campushem. För tillfället ligger två ärenden hos Hyresnämnden i Jönköping och ett ärende hos tingsrätten och väntar på att tas upp.

Det handlar om att Hyresgästföreningen kräver återbetalning av hyra som satts utan förhandling och därtill är för högt, enligt Hyresgästföreningen. Hyresgästföreningen kräver även skadestånd för brott mot förhandlingsordningen samt att Campushem betalar in den förhandlingsersättning som hyresgästerna betalar i sin hyra och som ingår i förhandlingsordningen.

Läs också130 000 kronor för 17 katters klös och kissTre sammansatta bilder visar på lägenhetens dåliga skick.

Ett motdrag från Campushem har varit att stämma Hyresgästföreningen Sydost samt tre av dess tjänstemän.

Campushem kräver två miljoner kronor för de skador som Hyresgästföreningen och de tre tjänstemännen orsakat företaget och dess entreprenör.
Enligt Campushem handlar det om trakasserier, förtal, hot och övergrepp i rättssak.

Men tingsrätten har beslutat att avvisa stämningsansökan. Anledningen är att tingsrätten begärt kompletteringar av Campushem, inte minst förtydliganden, men något sådant har Campushem inte kommit in med.

Läs ocksåTvärnit för förhandlingar om studenthyror i GöteborgSGS vill höja studenternas hyror med 8,7 procent. Det motsvarar 522 kronor mer i månaden för en studentlya som i dag kostar 6 000 kronor.

Tingsrätten skriver i sitt beslut att tingsrätten förelagt Campushem att avhjälpa bristen i ansökan. Men att: ”Trots detta är stämningsansökan så ofullständig att den inte utan väsentlig olägenhet kan läggas till grund för rättegång. Ansökan ska därför avvisas.”

En av de tjänstemän som pekas ut i stämningen är Sara Heikkinen, jurist hos Hyresgästföreningen Sydost.

Annons

– Jag tycker bara att detta bevisar hur oseriösa de är. Inget seriöst bolag hade gått in med en sådan här ansökan. Men det är synd om hyresgästerna som får lida med tanke på hur de sköter bolaget och driver sin förvaltning, säger Sara Heikkinen.

Läs ocksåHyresgästen Erik: "Rikshem ville ha 700 spänn för en 20 år gammal toasits"Erik Lindgren vid sitt tidigare lägenhetshus i Gottsunda i Uppsala. Erik bestred sin flytträkning som han tyckte var märklig och inte ville betala.

Campushem har tid fram till 22 februari att överklaga tingsrättens beslut.

Hem & Hyra har utan framgång sökt företrädare för Campushem.

Läs mer:

Campushem krävs på hyressättningsavgift

Campushem anklagas för att straffa studenter

Annons

Kräver Campushem på 100 000 kronor

Läs också Rikshem vill ha tusentals kronor för fuktskadade köksluckor – trots att Javed felanmälde Många betalar i onödan – så slapp Julia flytträkningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.