Annons

Mimer ser över tillgängligheten

Västerås Under sommaren ser Mimer över tillgängligheten i sina bostadsområden. Syftet är att få reda på hur fastigheterna ska kunna anpassas för äldre.
Foto: Mimer
Karl Åström och Jasmin Alikic jobbar med att inventera alla Mimers fastigheter.

Två anställda är just nu ute och ser över tillgängligheten i hela Mimers bestånd, totalt runt 700 fastigheter.

– Vi vill ha koll på hur det ser ut och få veta hur lätt framkomligheten är i våra områden, säger projektledare Gunilla Pennanen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I princip ser man över allt som finns utanför lägenheten, som trapphus, miljöbodar och tvättstugor.  Exempel på sådant som undersöks är höjden på trösklar och om det finns automatiska dörröppnare.

Annons

– Vi har en åldrande befolkning och vi vet att många kommer att bo hemma längre. Syftet med det här är att se hur vi kan förenkla boendet för många äldre, men även för till exempel barnfamiljer, säger Gunilla Pennanen.

Projektet påbörjades i juni och avlutas i oktober.

Annons
Läs ocksåSå svårt är det för funktionsnedsatta att byta lägenhet: "Ett boende på nåder"Bilden visar Stefan Sundquist, ombudsman på föreningen DHR,

– Först då kan vi säga vad inventeringen har gett och vilka åtgärder vi ska sätta in. Ibland kan det handla om en sådan enkel åtgärd som att måla en annan färg runt en port så att den syns bättre, säger Gunilla Pennanen.

Läs också Okända män i trapphuset – grannlägenheten var en bordell: ”Jag misstänkte att något inte är som det ska” Hyresgästerna går samman för att rädda sina uteplatser: ”Vi vill bara ha trygghet” Här är värdarnas metoder för att upptäcka svartuthyrning - röda kalsonger bevis när Arman skulle vräkas Fördubblad p-avgift efter bostadsbolagets räntesmäll – hyresgästen Nathalie: ”Känns väldigt överdrivet”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.