Annons

Misshandlade och hotade grannar – förlorar sin hyresrätt

Göteborg En hyresgäst hos Bostadsbolaget har flera gånger hotat och misshandlat människor i sitt bostadsområde. Nu förlorar han sin lägenhet.

Mannen hade bott hos Bostadsbolaget, i en etta i centrala Göteborg, sedan 2007.

Men sommaren 2012 började Störningsjouren i Göteborg ta emot en mängd klagomål på mannen från kringboende: Flera av hans grannar ska ha uppfattat honom som mycket hotfull.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

De kommande åren dömdes också mannen flera gånger i tingsrätten: 2013 för försök till rån och försök till utpressning, och 2014 för misshandel och olaga hot. Samtliga brott riktades mot människor på samma gata som mannen själv bodde på – också det hus som Bostadsbolaget förvaltar. En familj har känt sig så hotad av mannen att man har flyttat.

Allt detta ledde till att Bostadsbolaget förra året sa upp hyresgästen, eftersom denne utsatt ”de som bor i omgivningen för särskilt allvarliga störningar”. Men mannen nekade, och hyresnämnden fick avgöra saken.

Annons

I hyresnämnden hävdade mannens försvar att de brott som han är dömd för inte ägde rum i hans eget boningshus, utan i ett annat hus hundra meter längre ned på gatan. Därför kan man inte säga att han ”stört sina grannar”.

Läs också21-åring vägrade betala hyran – misshandlade sin hyresvärd med metallpinneMetallpinne och Skellefteå tingsrätt.

Men hyresnämnden gick på Bostadsbolagets linje.

Reglerna som säger att man inte ska störa ”boende i omgivningen” kan inte tolkas så snävt att det enbart berör ens eget boningshus, enligt hyresnämnden. Istället är samtliga hus på den aktuella gatan att betrakta som ett eget bostadsområde.

Annons

Därmed står det klart att det mannen gjort sig skyldig till allvarliga störningar i boendet för hans grannar, och att han därmed förlorar sitt hyreskontrakt.

Läs ocksåHotande hyresgäst blev uppsagd – gjorde huset strömlöst och utan värmeEn delad bild. El del visar ett proppskåp av äldre modell med keramiksäkringar. En del visar utdrag ur ett polisförhör med texten "Du ska dö". En del visar en rättssal. En del visar siluetten av en kvinna.

Mannen har överklagat till Svea hovrätt.

Läs också Kompisen förstörde övervakningskamera – nu vräks hyresgästen Klanfamilj vräkt från sin lägenhet i Göteborg Ströp och misshandlade kvinna i lägenheten – mister kontraktet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.