Annons

Misskötta fastigheter i Västertorp tvångsförvaltas

Stockholm Hyresnämnden tar ifrån hyresvärden Sylvi Wrande ansvaret för fastigheten på Isjaktsgränd i Västertorp i södra Stockholm. Huset uppmärksammades i våras i programmet Arga snickaren.​

​Fastighetsägaren Sylvi Wrande får lämna över förvaltningen av fastigheten Nedslaget 1 till Familjebostäder. Under flera år har anmälningar om fuktskador, trasiga spisar, tvister om p-platser och livsfarliga balkonger avlöst varandra i hyresnämnden. I dag kom beslutet om att huset ska tvångsförvaltas under tre år.

Fastighetsägarens får dock fortsätta förvalta sin andra fastighet på Brännkyrkagatan/Hornsgatan på Södermalm.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det är märkligt att det blir tvångsförvaltning på ena fastigheten men inte på den andra. Bristerna är så allvarliga att de borde lett till inskränkningar, kommenterar Hyresgästföreningens jurist Bengt Öhman beslutet.

Annons

På Södermalm bedömdes bristerna inte vara lika allvarliga. Fastighetsskötarens vittnesmål om att huset sköts på ett godtagbart sätt vägde tungt. Detta trots att elen stängdes av under våren efter obetalda fakturor och hyresgästerna själva får bekosta tapetsering och målning.

Hyresnämnden var inte enig. En ledamot ansåg att fastigheten på Södermalm åtminstone skulle få ett förvaltningsåläggande, en mildare variant av ingripande. Hyresgästföreningen kommer att överklaga beslutet till hovrätten.

Annons
Läs ocksåBeslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt husetHuset kommer att omges av tvångsförvaltning.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.

– Vi har en ny skarpare lagstiftning och det är förvånande att den inte räckte i detta fall, säger Bengt Öhman.

Läs också Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt” Nya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimpar Hovrätten slår fast: fortsatt tvångsförvaltning av skandalhus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.