Annons

Misstänkt fusk vid ombildning i Solna

Solna Kommunfullmäktige i Solna godkände för ett par dagar sedan ombildningen av 450 lägenheter i Hagalund. Men ombildningen är långt ifrån klar. Enligt Hyresgästföreningens presstalesman P-O Brogren har den inte gått rätt till. – Det här är ett sådant skojeri så jag har aldrig sett något liknande. Vi kommer att gå till domstol, säger han.

​Bostadsrättsföreningen Hagalund vill köpa två fastigheter på Hagalundsvägen i Solna, Sunnan 14 och 16, från bostadsstiftelsen Signalisten. Sammanlagt handlar det om 450 hyreslägenheter som ombildas. Priset som bostadsrättsföreningen får betala för fastigheterna är 575 miljoner kronor.

Annons
 
Affären godkändes av kommunfullmäktige i Solna för ett par dagar sedan. Men ännu finns många frågetecken att räta ut. Det tycker Hyresgästföreningens presstalesman P-O Brogren, som tittat närmare på hur bostadsrättsföreningen gått till väga med ombildningen.
– De ger bara intryck av att allt är klart och har gått rätt till för att lura folk. Vi ska gå till domstol med det här. Det är solklara skojerier det handlar om, säger P-O Brogren.
 
Enligt honom räcker protokollet från stämman som bevis för att allt inte gått rätt till.
– På stämman fanns 41 hyresgäster närvarande. Dessa 41 personer har avgett 159 ja-röster – hur kan det förklaras? Och det är bara en felaktig siffra i en lång rad, säger P-O Brogren.
 
Förutom att stämma bostadsrättsföreningen i tingsrätten för det misstänkta fusket JO-anmäls också Signalisten för att ha vägrat lämna ut offentliga handlingar.

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Efter ombildningsbluffen: Toppmäklare blir utan legitimation Efter gigantisk ombildningshärva – toppmäklare tar strid Definitivt stopp för ombildningar i Göteborg Borgerlig allians vill ombilda kommunala hyresrätter i Nynäshamn Ombildningskritikern Anders köpte sin hyresrätt: "Helst hade jag fortsatt att hyra"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.