Annons

Misstänkt handgranat utreds som hot mot boende

Malmö En misstänkt handgranat hittades på måndagen i ett garage i Limhamn. Nu utreder polisen händelsen som ett möjligt hot riktat mot en boende i området.

Strax efter klockan 16 på måndagseftermiddagen hittade en person ett handgranatliknande föremål i ett garage på Limhamn i Malmö, och flera polispatruller skickades till Sundholmsgatan. Ett antal hyresgäster i två av MKB:s hyreshus på Sundholmsgatan evakuerades från sina lägenheter under några timmar på måndagskvällen. Polisens så kallade bombskyddsgrupp transporterade bort föremålet, som låg på en specifik parkeringsplats.

Efter att de yttre avspärrningarna hävdes klockan 20 kunde de boende återvända till sina lägenheter, säger polisens informatör Linda Pleym.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Polisen utreder nu händelsen som ett möjligt hot riktat mot en man i 30-årsåldern som hyr den specifika parkeringsplatsen och bor i området.

Annons

– Mannen som hyr den här parkeringsplatsen är målsägande och vi har upprättat en anmälan om grovt olaga hot och förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Han har vissa misstankar kring varför det här har hänt honom, men vi går inte in på några detaljer just nu. Just nu utreder vi detta helt förutsättningslöst, hör vittnen och knackar dörr, säger Linda Pleym.

Under tisdagseftermiddagen fortsätter polisens tekniker att utreda om det rör sig om en skarp handgranat eller en atrapp.

Läs ocksåMarcels och Julias hus sjunker i leran – nu måste hundratals hyresgäster evakuerasMarcel Génetay står i hatt, runda glasögon röd halsduk och brun kavaj på sin uteplats bredvid ett nedfällt parasoll. I bakrunden syns husfasaden i två våningar, ljust tegel, fler grönskande uteplatser och längre bort några nyare höghus. Marcels familj måste flytta ut när Uppsalahem evakuerar hus på Väktargatan i Uppsala på grund av sättningsskador. Husen har sjunkit i leran.

MKB har hållt sitt områdeskontor på Poolgatan öppet hela tisdagen för att hyresgästerna i området ska kunna få stöd om de har frågor eller känner oro, säger Margaretha Söderström, kommunikationschef på MKB.

Annons

– Jag förstår absolut om det finns många boende som känner sig oroliga eller har frågor, vi vill finnas där som stöd för våra kunder. Nu är det upp till polisen att utreda händelsen, säger Margaretha Söderström.

Läs också Evakuerade kan få vänta flera år: ”Det är vattenskador överallt” Explosionen förstörde Sölves hem: "Jag tror inte det finns någonting kvar" Här är kraven du kan ställa på din värd inför renoveringen: ”Ingen rätt till evakueringslägenhet” Ellinor väcktes av att råtta sprang på täcket – evakuerad hela sommaren utan sin hund

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.