HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Misstänkt handgranat utreds som hot mot boende

Malmö En misstänkt handgranat hittades på måndagen i ett garage i Limhamn. Nu utreder polisen händelsen som ett möjligt hot riktat mot en boende i området.

Strax efter klockan 16 på måndagseftermiddagen hittade en person ett handgranatliknande föremål i ett garage på Limhamn i Malmö, och flera polispatruller skickades till Sundholmsgatan. Ett antal hyresgäster i två av MKB:s hyreshus på Sundholmsgatan evakuerades från sina lägenheter under några timmar på måndagskvällen. Polisens så kallade bombskyddsgrupp transporterade bort föremålet, som låg på en specifik parkeringsplats.

Efter att de yttre avspärrningarna hävdes klockan 20 kunde de boende återvända till sina lägenheter, säger polisens informatör Linda Pleym.

Läs ocksåHär är kraven du kan ställa på din värd inför renoveringen: ”Ingen rätt till evakueringslägenhet”Stamrenoveringar av kök och badrum brukar upplevas som särskilt påfrestande för hyresgäster.

Polisen utreder nu händelsen som ett möjligt hot riktat mot en man i 30-årsåldern som hyr den specifika parkeringsplatsen och bor i området.

– Mannen som hyr den här parkeringsplatsen är målsägande och vi har upprättat en anmälan om grovt olaga hot och förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Han har vissa misstankar kring varför det här har hänt honom, men vi går inte in på några detaljer just nu. Just nu utreder vi detta helt förutsättningslöst, hör vittnen och knackar dörr, säger Linda Pleym.

Under tisdagseftermiddagen fortsätter polisens tekniker att utreda om det rör sig om en skarp handgranat eller en atrapp.

Läs ocksåEllinor väcktes av att råtta sprang på täcket – evakuerad hela sommaren utan sin hund

MKB har hållt sitt områdeskontor på Poolgatan öppet hela tisdagen för att hyresgästerna i området ska kunna få stöd om de har frågor eller känner oro, säger Margaretha Söderström, kommunikationschef på MKB.

– Jag förstår absolut om det finns många boende som känner sig oroliga eller har frågor, vi vill finnas där som stöd för våra kunder. Nu är det upp till polisen att utreda händelsen, säger Margaretha Söderström.

Läs också Hyresgästen Sam om det långvariga byggbullret: "Stressen jag utsattes för var omänsklig" Råttorna sprang i Ellinors säng – nu tvingas hon bo på lägenhetshotell Västlänken en mardröm för Hilda och Björn: ”Nästan omöjligt att bo här”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.