Annons

Misstänkt lägenhetsbrännare mötte polisen med tändare i handen

Malmö Flera bostäder skadades i branden. Grannarna var i fara när mannen tände på, det menar åklagaren. Nu åtalas 40-åringen för mordbrand i ett hyreshus på Möllevången.
Grannarna samlades på gatan under släckningsarbetet.

Polisen larmades om ett bråk i en lägenhet och en person som mådde dåligt. När de knackade på dörren öppnade mannen med en tändare i handen och berättade att det brann där inne.

“Jag inser fort att jag inte kan släcka detta själv och vi stänger dörrarna och larmar Räddningstjänsten”, så beskrev en av poliserna senare vad som mötte dem.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Branden startade i ett flerfamiljshus på Möllevången en sen kväll i slutet av september i år och grannarna blev evakuerades från trapphuset. Gatan utanför fylldes snabbt med hyresgäster som i all hast tvingats lämna sina hem.

Annons

Lågorna slog ut på fasaden och hela lägenheten där mannen vistades blev utbränd. Kringliggande bostäder och utrymmen skadades av rök och vatten från släckningen. I lägenheten under förstördes inredning och tillhörigheter. Ingen person skadades men enligt räddningstjänstens sakunnigutlåtande fanns det risk för att elden skulle ha tagit sig vidare till andra lägenheter och upp på vinden.

Omfattande skador i lägenheten.

Nu åtalas 40-åringen för mordbrand. Åklagaren menar att branden innebar en fara för övriga hyresgästers liv och hälsa. 40-åringen har erkänt och enligt åtalet hällde han ut tändvätska på flera platser i lägenheter och tände sedan på. Men han har inte presenterat någon logisk förklaring till varför. Enligt uppgifter från polisförhören har han en historik av psykisk ohälsa.

Annons

Lägenheten där branden startade tillhör en anhörig till den åtalade. Fastighetsägaren har inte lämnat något ersättningskrav inom ramarna för polisens förundersökning.

Läs också När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Hyresvärden gick in i kvinnans rum och sniffade på trosor – fångades på film Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda" Skrik och hot i brevinkastet kostar mannen 55 000 kronor Efter bomberna – trygghetsvandrande hyresgäster får stöd av Nooshi Dadgostar (V): ”Området tillhör Frölundaborna”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.