Annons

Mitthem höjer hyrorna i två steg

Sundsvall Mitthem har kommit överens med Hyresgästföreningen om nästa års hyreshöjning. Hyrorna höjs med 1,1 procent två gånger under 2013.

Den 1 januari nästa år höjs hyrorna för Mitthems hyresgäster i Sundsvall med 1,1 procent. Sedan höjs hyrorna med 1,1 procent igen den 1 juli. Sammanlagt ligger höjningen på 1,65 procent sett till hela årets hyra, eller ungefär 120 kronor för en typisk trea. Mitthem, som yrkade på en höjning med drygt tre procent, uppger att höjningarna beror på ökade kostnader för vatten, nät och fjärrvärme.

– Höjningen är förhållandevis låg i jämförelse med tidigare år, trots att vi kommer att genomföra en stor underhållsatsning med start 2013, skriver Marie Selin, vd för Mitthem, i ett pressmeddelande.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Mitthem har gått med på att bjuda på hyreshöjningen i januari, vilket innebär att hyresgästerna kommer att se skillnad på hyresnivån först i februari. Dessutom har ett avtal träffats om periodiskt underhåll av vitvaror. Det börjar gälla i samband med den andra hyreshöjningen den 1 juli och innebär att spis, kyl och frys ska bytas var 17:e år.

Annons

Så här skriver Hyresgästföreningen i ett pressmeddelande angående Mitthems hyreshöjningar: ”Inför årets förhandlingar gick Hyresgästföreningen ut med en uppmaning om att fastighetsägare måste stanna upp och tänka till över de yrkanden på hyreshöjningar som de lämnar. Ett alltmer hårt läge i samhället gör att allt fler får sämre ekonomi och svårt att möta ökade boendekostnader. Nu ser vi att vår uppmaning tas på allvar.”

Vill du räkna ut din hyra från den 1 januari tar du din nuvarande hyra och multiplicerar den med 1,011. För att räkna ut din hyra andra halvåret multiplicerar du hyran e gång till med 1,011.

Annons
Läs ocksåSista steget tas i Umeå

De hyresgäster som bor på Norrlidsgatan och Tivolivägen får en ytterligare hyreshöjning på 75 kronor per månad.

Läs också Hyressänkning i Hässelby Hyrestvisten i Varberg är över Fastighetsägarna fick inte igenom höga Varbergshyror Uppsalahem höjer hyrorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.