HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Moderaterna säger nej till marknadshyra

Nyheter Moderaterna säger nej till marknadshyror i sitt nya handlingsprogram. – Ett väldigt bra initiativ av alliansens största parti och en signal till Mats Odell, säger Barbro Engman, ordförande i Hyresgästföreningen.​

​Moderaterna har partistämma i Gävle den 25-28 oktober. Där ska det nya handlingsprogrammet, ”Nya moderaterna – vår tids arbetarparti”, presenteras.

Moderaterna omprövar nu sin bostadspolitik och säger nu nej till marknadshyror.
– Vi vill inte skapa ett system som gör det omöjligt för människor med svagare inkomster att bo i innerstan, menar Lars Lindblad i moderaternas partiledning.
Så här står det i handlingsprogrammet:
”Hyresrätten passar många människor och ger en rörligare bostadsmarknad. Det är betydelsefullt inte minst för att underlätta för arbetstagare att snabbt kunna skaffa bostad om arbetstillfällen uppstår i andra delar av landet. Ett fungerande bruksvärdesystem är ett viktigt skydd för hyresgästerna mot oskäliga hyreshöjningar.”
 
Hyresgästföreningen välkomnar moderaternas omsvängning.
– Det är väldigt bra att det största allianspartiet säger ett tydligt nej till marknadshyror, säger Barbro Engman, ordförande i Hyresgästföreningen och understryker att lika viktig som en arbetslinje i politiken är behovet av en bostadslinje.
– Det måste få betydelse för den utredning om allmännyttans framtid som Mats Odell ansvarar för, menar hon och påpekar att det inte finns något folkligt stöd för marknadshyror.
– Jag tror att regeringen har fått signaler från EU-kommissionen om att bostadsfrågor ska avgöras i Sverige. Det är helt i linje med de besked vi fick när vi besökte Bryssel i somras.
 

Läs också Granskning: Två av tre studenter missar bostadsbidraget – "nästan 10 000 kronor på ett år" Allmännyttan töms på miljarder – så svarar politikerna Kärleken förde Sven Wollter till en hyresrätt i Luleå M erbjuder 20 000 hyresgäster att köpa sin hyresrätt Lågt förtroende för regeringen i bostadsfrågan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.