Annons

Mordhäktad Malmöbo förlorar sin lägenhet

Malmö I höstas blev mannen misstänkt för ett mord och han har suttit frihetsberövad sedan dess. När hyran för hans bostad slutade komma in begärde hyresvärden en avhysning.

Mannen greps i oktober i fjor, inom en timme efter ett mord på Rosengård i Malmö. Ungefär samtidigt som han låstes in på häktet slutade hyrorna att komma in till hans hyresvärd. Eftersom brottsmisstankarna är så pass grova har han blivit kvar bakom murarna. Åklagaren menade även att han skulle kunna försvåra polisens arbete om hans släpptes fri.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

I början av 2019 inleddes ytterligare en process mot mannen, i samma domstol. Hans hyresvärd saknade hyrorna och kom in med en begäran om avhysning och ett krav på knappt 20 000 kronor. I stämningen står det att fastighetsägaren har sökt mannen, som då satt häktad, men inte lyckats få kontakt med honom.

Annons

–  Han får inte ha fri kontakt med omvärlden. Han får inte ringa eller ta emot besök. Han får läsa dagstidningar. De brev som skrivs går genom censur via mig, säger åklagaren Magnus Pettersson.

Han vill inte uttala sig om vilka brev som har kommit in i det här fallet men säger så här:

Läs ocksåHyresgäst struntar i hyran och vägrar flytta

–  Jag kan stoppa det som har betydelse för förundersökningen och som handlar om brottsmisstankarna. Ett brev från en hyresvärd hade jag inte stoppat. Jag tror inte det finns en åklagare i hela landet som hade gjort det.

Annons

Kravet från hyresvärden, som fortfarande innehöll en möjlighet att betala skulden, letade sig senare fram till den frihetsberövade mannen. Enligt tredskodomen betraktas han som delgiven. Men han har inte lämnat något svar eller betalat och nu måste han lämna lägenheten. Fastighetsägarens krav är nu ännu större än vad det var från början.

Läs också Strömstöld i Trelleborg hotar hyreskontrakt Hyresgäst i Malmö stäms på 84 000 kronor Senil man riskerar vräkning Borgensman får betala uteblivna hyror

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.