Annons

Möte om vikten av hemförsäkring

Skövde "Det var synd att inte fler kom. Men vi ger inte upp! Alla måste förstå hur viktigt det är med hemförsäkring!" Det säger Anders Forsberg, Hyresgästföreningen, efter gårdagens informationsmöte i Södra Ryd i Skövde.
Foto: Karin Gistedt
"Vi måste informera om vikten av hemförsäkring", säger Anders Forsberg, förtroendevald inom Hyresgästföreningen framför hyreshusen i Södra Ryd i Skövde som brandhärjades i februari.

Informationen om mötet hade gått ut på flera språk. ”Kom till biblioteket och lär dig allt om hemförsäkring”, stod det på affischerna. Ändå var det få som dök upp när studieförbundet ABF och Hyresgästföreningen bjöd in till möte på biblioteket i Södra Ryd i Skövde i går kväll.

– Det är klart att en kan bli besviken när inte fler dyker upp. Å andra sidan kom det flera nyckelpersoner som i sin tur kommer att sprida budskapet om hur viktigt det är att ha en hemförsäkring vidare. Informationen vi fick av representanten från försäkringsbolaget Folksam var bra. Och det blev en givande diskussion bland de som kom.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Det säger Anders Forsberg, förtroendevald inom Hyresgästföreningen, och en av dem som var med och ordnade mötet.

Bakgrunden är storbranden som härjade i hyreshusen på Timmervägen alldeles intill, i februari. En brand som gjorde omkring 50 familjer hemlösa över en natt. Efteråt skulle det visa sig att närmare hälften av de drabbade saknade hemförsäkring.

Annons

– De drabbades naturligtvis extra hårt. Även om föreningar, kyrkan, bostadsbolag och kommunen ställde upp på ett väldigt bra sätt, säger Anders Forsberg.

Läs ocksåBrand i lägenhet under flytt – hyresgästen måste betala 1,5 miljonerTill vänster: Skador efter brand i lägenhet. Till höger: Bild över lägenhetshuset.

Han är självkritisk till att Hyresgästföreningen inte varit mer på tårna när det gäller att informera framförallt nya svenskar i hyresrätt om hur viktigt det är med hemförsäkring. Hem & Hyra har tidigare kunnat konstatera att tio procent av hyresgästerna i region BohusÄlvsborg-Skaraborg saknar försäkring. 

– Vi får inte ge upp våra försök att sprida den här kunskapen. Kommer det få till sådana här möten så får vi hitta andra kanaler. Här i Södra Ryd är kyrkan stark. Vi får försöka samarbeta med den i den här frågan, säger Anders Forsberg.

Annons

 

Läs ocksåRisk ladda cykelbatteriet hemma – antalet bränder har ökatElcykel och rubriker om batteribränder.
Läs också Markos lägenhet totalförstörd efter batteribrand - blev hemlös: ”Aldrig mer elcykel” Brita och Thomas oroliga för brand på trygghetsboendet: "Känns livsfarligt" Hyresgästen fimpade i köket – döms till fängelse för mordbrand

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.