Annons

Munkaljungbybyggen får ny vd

Ängelholm Efter ett kort gästspel som förhandlare vid Hyresgästföreningen blir Stefan Bergqvist ny vd vid det kommunala bostadsbolaget Munkaljungbybyggen i Ängelholms kommun.

​Det blir Stefan Bergqvist som ersätter nuvarande vd:n Bengt Gustavsson.

Annons
– De ringde upp mig och frågade om jag ville bli vd. Jag blev smickrad och efter en kort betänketid tackade jag ja, säger Stefan Bergqvist.
Tidigare har han arbetat som vd vid Hörbybostäder. Ett bolag som har stora likheter med hans nya arbetsplats.
– Det finns likheter i hur hyresgästerna bemöts. De som jobbar på kontoret till exempel kan nästan alla hyresgäster vid namn. Det är oerhört värdefullt och bidrar till att den sociala gemenskapen blir bra. I ett litet bolag är en vd en tusenkonstnär som gör allt från besiktningar till upphandlingar av lån.
Sedan ett år tillbaka har Stefan Bergqvist arbetat med hyresförhandlingar vid Hyresgästföreningen Region Norra Skåne.  

Vad har du lärt dig?
– Att Hyresgästföreningen är en professionell förening. Kompetensen inom juridiken är enastående. Jag har lärt mig att det är en bred organisation som arbetar aktivt ute på bostadsområdena. Det är en tillgång som jag kommer att utnyttja när insatser ska göras i bostadsområdena.
Det finns planer på att Munkaljungbybyggen och Ängelholmshem ska slås samman. Men vem som ska bli vd då vill Stefan Bergqvist inte spekulera i.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Sparkade vd:n får miljonfallskärm – nu rasar hyresgästerna Fängelsedomar i muthärva inom kommunalt fastighetsbolag överklagas Med 800 nya lägenheter och djärv kontorsflytt tackar vd:n för sig Sparkad bostads-vd får fallskärm på 1,6 miljoner Besked om ny vd för Uppsalahem väntas i nästa vecka

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.