Annons

När värden blev gammal fick hyresgästen flytta

Sundsvall En 75-årig hyresvärd ville sluta hyra ut bottenvåningen i tvåfamiljshuset, och i stället låta en dotter flytta in. Hyresgästen protesterade, men hovrätten godkände uppsägningen.

Det gäller en femma på bottenvåningen av ett tvåfamiljshus i Sundsvall.

Hyresgästen flyttade in för fem år sedan, och har med tiden skaffat sig ett väl fungerande liv i lägenheten och i trakten. Hyresgästen hade utan framgång sökt annan bostad.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Hyresvärden som bor i övervåningen har skött uthyrning och underhåll av hyreslägenheten, men är nu alltför gammal för att orka med. Tillsammans med övriga delägare har han därför bestämt sig för att sluta med uthyrning, och i stället låta en dotter flytta in i bottenvåningen. Förhoppningen är att dottern ska hjälpa till med husets skötsel så att föräldrarna kan bo kvar.

Annons

Hyresnämnden anser att hyresvärden har saklig grund för uppsägningen av kontraktet, och att skälet väger ”ganska tungt”. När det gäller en tvåfamiljshus där ägaren bor i den ena lägenheten bör det kunna beaktas att människor av åldersskäl inte längre anser sig orka hyra ut en del av huset till någon utomstående, skriver nämnden.

Hyresgästen överklagade till hovrätten, som också godkände uppsägningen men beviljade ytterligare några månaders uppskov med avflyttningen.

Annons
Läs ocksåHade "råd" att köra Voi - tvingas flytta efter att socialen vägrat betala hyranSparkcyklar av märket Voi och en hand som håller i sedlar.
Läs också Använde cykeln som ”kylskåp” – sopkaos när fiskmåsar letade mat Hyrde ut svart utan nyckel – par fick ta balkongvägen Bodde i både hus och hyrd lägenhet – men nu sätter hovrätten stopp Sonen sades upp när pappan dog hastigt – anklagas för att ha hyrt sitt pojkrum olovligt i andrahand

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.