HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Nästa förbundsstämma blir i Skåne

Skåne Vartannat år håller Hyresgästföreningen förbundsstämma med delegater från hela landet. Nästa gång, år 2018, blir det i Malmö.
Foto: Carl Jonsson/Malmö live
Här, på Malmö live, ska Hyresgästföreningens nästa förbundsstämma hållas.

Förbundsstämman 2018 blir ett gemensamt arrangemang av Hyresgästföreningens två regioner: norra Skåne och södra Skåne. Tillsammans hade de ansökt om att få arrangera förbundsstämman år 2018 och samtidigt föreslog de ett antal lämpliga platser i både Malmö och Helsingborg. Nu har valet fallit på nybyggda konsert- och konferenscentrat Malmö live i centrala Malmö. Beslutet har tagits av Hyresgästföreningens förbundsstyrelse.

– Det är väldigt roligt att stämman kommer till Skåne och vi är glada över att vi två regioner får arrangera det tillsammans, säger Kenneth Gustavsson, regionordförande i södra Skåne.

Läs ocksåFörsta hyresuppgörelsen i pandemin: ”Vi vill hjälpa så mycket vi kan”

Läs även: Här hölls förbundsstämman 2016

De senaste gångerna har förbundsstämman hållits i Trollhättan och Visby. Vid förbundsstämman i Visby för två år sedan valdes till exempel Marie Linder till ny ordförande. Senast det begav sig i Malmö var år 2006.

– Det är viktigt att stämman hålls ute i landet. Det är bra att inte allt hålls i Stockholm. Det är en trovärdighetsfråga för hela organisationen, säger Kenneth Gustavsson.

Läs ocksåHyresgäster vann mot sin värd - därför får de dela på 400 000 kronor

Fakta: Detta är förbundsstämman

Förbundsstämman är Hyresgästföreningens högsta beslutande organ. Den genomförs vartannat år och består av 150 ombud och förbundsstyrelsens ordinarie ledamöter. Här beslutar man om en övergripande inriktning och fastställer Hyresgästföreningens program, stadgar och organisation. Stämman väljer förbundsordförande och förbundsstyrelse och behandlar även motioner som lämnas in från medlemmarna.

Läs också Corona tog Susannes inkomst - sen kom tunga beskedet från värden Berättade inte om vägglöss – spreds till grannarna i huset Hyresgästförenings lokaler håller fortsatt stängt: ”Ansvaret ska inte ligga på enskilda”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.