Annons

Nej, hyran hos Familjebostäder i Göteborg är inte klar

Göteborg Årets hyresnivå hos Familjebostäder i Göteborg är inte klar. Hyreshöjningen på 2,17 procent som tidningar, radio och tv presenterade på fredagen gäller Familjebostäder i Stockholm.

​- Det handlar helt enkelt om att man blandat ihop bostadsbolagen. Det finns två Familjebostäder i Sverige – ett i Stockholm och ett i Göteborg, säger Linda Zackariasson, förhandlare på Hyresgästföreningen Region västra Sverige, som är mitt uppe i årets förhandling med Familjebostäder i Göteborg.

– Jag kan bara säga att förhandlingarna här i Göteborg fortfarande pågår och det är för tidigt att säga när vi kan vara klara med årets hyror, säger hon.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Under fredagen fick Hyresgästföreningens regionkontor ta emot ett flertal mejl och telefonsamtal med anledning av den överenskommelse som hade lästs upp i morgonens nyheter både i lokal radio och lokal tv i Göteborg. Där sades att hyran hos Familjebostäder var klar och att den genomsnittliga hyreshöjningen var 2,17 procent från den 1 mars.

Annons

Men den hyreshöjningen gällde alltså ett annat bostadsbolag i en annan stad.

– Det finns ingenting gemensamt mellan Familjebostäder i Stockholm och Familjebostäder i Göteborg mer än namnet. Det är två helt olika bolag, säger Linda Zackariasson.

Annons
Läs ocksåTommy får delvis rätt – staten får inte chockhöja hyran för statartorpetBilden är ett montage av två bilder. Den visar Tommy Bordon, och det statartorp hans familj bor i.

Klara är däremot hyrorna för Bostads AB Poseidons och Göteborgs Bostads AB:s totalt 46 000 hyresgäster. Hos Poseidon höjs hyrorna med 1,7 procent från den 1 mars och hos Bostadsbolaget blir höjningen 1,73 procent från den 1 januari.

Läs också Staten vill höja hyran med 80 procent för Tommys slitna statartorp: ”Blåser det ute så viftar gardinerna” Per fick pengar tillbaka – så kan du upptäcka om din värd höjer hyran utan att förhandla Kvinna mister kontrakt efter vanvård: "Ingen golvyta att röra sig på" Hyresvärdens märkliga krav i Marias hyreskontrakt: "Förstod först efteråt vad jag signerat"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.