HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Norrlands medlemmar fick hjälp värt miljoner

Västernorrland Hyresgästföreningens jurister hjälper medlemmar i olika ärenden. Ibland handlar det om pengar, som värden kräver dem på eller som de har rätt att få tillbaka. Omräknat i kronor var juristernas insats i Norrland värt 2,2 miljoner för medlemmarna under 2018.
Foto: Åsa Eriksson
Hyresgästföreningens "besparande juridiska åtgärder" gav över två miljoner till medlemmarna.

Hyresgästföreningens medlemmar i Norrland har under året fått hjälp av juridikenheten i olika boendetvister.
Sammanlagt har juristernas insatser besparat 205 medlemmar en totalsumma på cirka 2 245 000 kronor.
– Det här är ett konkret bevis på att vår kompetens gör skillnad och skapar medlemsnytta, säger Niclas Sundell, chef juridikenheten.
– Vi gör förstås även andra insatser som är av värde för våra medlemmar, men som inte går att räkna i kronor och ören. Det kan till exempel vara när vi hjälper hyresgäster att få bo kvar i sina hem.
Ärenden som kan värderas i kronor är exempelvis om hyresgästen inte har kunnat använda sitt boende till fullo på grund av störningar, trasig diskmaskin eller av andra orsaker drabbats av ett så kallat ”men i boendet”. Har man fått in ohyra i lägenheten och värden inte agerar, trots felanmälan, kan man också ha rätt till en viss kompensation. Ibland har hyresgästen fått en ”flyttnota” på orimligt höga belopp för skador i bostaden som kan bestridas av juristerna.

Kronor som medlemmarna ”sparat” eller fått återbetalat fördelat över de fyra Norrlandslänen:

Läs ocksåMajoriteten av kränkande fotografering sker i bostaden

Norrbotten: cirka 325 000 kronor, fördelat på 18 medlemmar
Västerbotten: cirka 534 000 kronor, fördelat på 63 medlemmar
Jämtland/Härjedalen: cirka 419 000 kronor, fördelat på 33 medlemmar
Västernorrland: cirka 967 000 kronor, fördelat på 91 medlemmar

Läs också Så hög temperatur får du acceptera inomhus Allt större brist på bostäder för äldre Trögt för kommunerna att ta emot nyanlända Så mycket minskade inbrotten – kommun för kommun

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.