Annons

Norrlands medlemmar fick hjälp värt miljoner

Västernorrland Hyresgästföreningens jurister hjälper medlemmar i olika ärenden. Ibland handlar det om pengar, som värden kräver dem på eller som de har rätt att få tillbaka. Omräknat i kronor var juristernas insats i Norrland värt 2,2 miljoner för medlemmarna under 2018.
Foto: Åsa Eriksson
Hyresgästföreningens "besparande juridiska åtgärder" gav över två miljoner till medlemmarna.

Hyresgästföreningens medlemmar i Norrland har under året fått hjälp av juridikenheten i olika boendetvister.
Sammanlagt har juristernas insatser besparat 205 medlemmar en totalsumma på cirka 2 245 000 kronor.
– Det här är ett konkret bevis på att vår kompetens gör skillnad och skapar medlemsnytta, säger Niclas Sundell, chef juridikenheten.
– Vi gör förstås även andra insatser som är av värde för våra medlemmar, men som inte går att räkna i kronor och ören. Det kan till exempel vara när vi hjälper hyresgäster att få bo kvar i sina hem.
Ärenden som kan värderas i kronor är exempelvis om hyresgästen inte har kunnat använda sitt boende till fullo på grund av störningar, trasig diskmaskin eller av andra orsaker drabbats av ett så kallat ”men i boendet”. Har man fått in ohyra i lägenheten och värden inte agerar, trots felanmälan, kan man också ha rätt till en viss kompensation. Ibland har hyresgästen fått en ”flyttnota” på orimligt höga belopp för skador i bostaden som kan bestridas av juristerna.

Kronor som medlemmarna ”sparat” eller fått återbetalat fördelat över de fyra Norrlandslänen:

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Norrbotten: cirka 325 000 kronor, fördelat på 18 medlemmar
Västerbotten: cirka 534 000 kronor, fördelat på 63 medlemmar
Jämtland/Härjedalen: cirka 419 000 kronor, fördelat på 33 medlemmar
Västernorrland: cirka 967 000 kronor, fördelat på 91 medlemmar

Annons
Läs också De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.