Annons

Nu drar försenat Strömstadsprojekt igång

Strömstad ​Strid om detaljplanen har sinkat bygget av lägenheter i centrala Strömstad i fem år. I augusti tas första spadtaget.

​Bristen på bostäder i Strömstad är skriande. Kommunala bostadsbolaget Strömstadsbyggen har stort tryck och i princip fullt uthyrt.

Byggprojektet i kvarteret Skepparen har försenats på grund av flera överklaganden kring detaljplanen. Ärendet har gått ända till regeringsnivå och miljödepartementet har yttrat sig.
I augusti kan bolaget sätta spaden i jorden.
Totalt byggs ett 60-tal nya lägenheter på Norra Bergsgatan och Norra Klevgatan, i närheten av stadshuset. Storlekarna varierar från ett till fyra rum och kök och alla utrustas med balkong eller uteplats, parkettgolv och badrum med tvättmaskin och torktumlare.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Ett 20-tal lägenheter kommer att var så kallade trygghetsboende, med tillgång till bland annat personal som hjälper och aktiverar de boende.
Lägenheterna beräknas stå klara för inflyttning i början av 2012.

Annons
Läs också Så lockar hyresvärdar med rabatt på hyran - Alexandra betalar mer än grannen Ensamstående fyrbarnsmamman Sarah i nybyggd lägenhet: "Vågar inte tänka på hyreshöjningar" Räddningstjänsten kritiska mot kommunens missbruksboende - hög risk att fler dör Nya lägenheterna: trängre, dyrare och sämre planerade Fem år senare – nu har Fagersta till slut ett kommunalt bostadsbolag

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.