Annons

Nu drar försenat Strömstadsprojekt igång

Strömstad ​Strid om detaljplanen har sinkat bygget av lägenheter i centrala Strömstad i fem år. I augusti tas första spadtaget.

​Bristen på bostäder i Strömstad är skriande. Kommunala bostadsbolaget Strömstadsbyggen har stort tryck och i princip fullt uthyrt.

Byggprojektet i kvarteret Skepparen har försenats på grund av flera överklaganden kring detaljplanen. Ärendet har gått ända till regeringsnivå och miljödepartementet har yttrat sig.
I augusti kan bolaget sätta spaden i jorden.
Totalt byggs ett 60-tal nya lägenheter på Norra Bergsgatan och Norra Klevgatan, i närheten av stadshuset. Storlekarna varierar från ett till fyra rum och kök och alla utrustas med balkong eller uteplats, parkettgolv och badrum med tvättmaskin och torktumlare.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Ett 20-tal lägenheter kommer att var så kallade trygghetsboende, med tillgång till bland annat personal som hjälper och aktiverar de boende.
Lägenheterna beräknas stå klara för inflyttning i början av 2012.

Annons
Läs också Så lockar hyresvärdar med rabatt på hyran - Alexandra betalar mer än grannen Ensamstående fyrbarnsmamman Sarah i nybyggd lägenhet: "Vågar inte tänka på hyreshöjningar" Räddningstjänsten kritiska mot kommunens missbruksboende - hög risk att fler dör Nya lägenheterna: trängre, dyrare och sämre planerade Fem år senare – nu har Fagersta till slut ett kommunalt bostadsbolag

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.