Annons

Nu går hela styrelsen i Alfta

Bollnäs En ledamot var på väg att bli suspenderad. Då svarade hela styrelsen med att avgå tillsammans. Nu är det osäkert vad som händer med lokala Hyresgästföreningen i Alfta.

Hem & Hyra har tidigare berättat här och här om den interna konflikten inom Hyresgästföreningen i Bollnäs-Ovanåker.

Dåliga relationer mellan vissa personer i föreningsstyrelsen på kommunnivå och lokalföreningen i Alfta ledde till att regionstyrelsen tillsatte en utredning.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Den utredningen resulterade i ett förslag om att en av styrelseledamöterna i Alfta skulle suspenderas under två år. Det vill säga stängas av från alla uppdrag inom Hyresgästföreningen.

Men innan regionstyrelsen hann ta ställning till det förslaget avgick styrelseledamoten frivilligt. Och nu lämnar även de övriga fyra ordinarie ledamöterna samt den ende ersättaren Aftastyrelsen i solidaritet med personen som hotades av suspendering.

Om detta berättade tidningen Ljusnan först. Här är den artikeln.

Läs ocksåValet och vi:et i fokus under regionfullmäktige - två kritiska motioner röstades nerRegionfullmäktige Hyresgästföreningens region Aros-Gävle, förbundsordförande Marie Linder håller tal inför ombuden

Vad som ska hända med Hyresgästföreningens styreselösa lokalförening i Alfta är nu i allra högsta grad osäkert.

Annons

– Det är inte mitt problem, säger tidigare ordföranden Christer Bäcklin.

Allt material lämnas nu över till föreningsstyrelsen för Bollnäs-Ovanåker.

Läs ocksåHyresgästföreningen avslog Michels överklagan – stängs av efter lokalt engagemangMichel Rowiński, porträttbild, i glasögon och halsduk. I bakgrunden till vänster syns ett höghus. Han står under en pergola. Michel har blivit suspenderad från sina förtroendeuppdrag i Hyresgästföreningen.

– Vi stödjer den här personen som var på väg att bli suspenderad. Vi tycker att han blivit nedskitad utan någon som helst grund. Därför väljer vi alla att sluta omedelbart, säger Christer Bäcklin.

– Nu är det upp till Marlene Johansson (Bollnäs-Ovanåkers ordförande) att ta över ansvaret.

Hem & Hyra har sökt Marlene Johansson utan att nå henne.

Annons

Torbjörn Rönnkvíst, ordförande för Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle, säger att rutinen när en förening blir utan styrelse är att närmast högre nivå tar över ansvaret.

I det här fallet är det alltså styrelsen för Bollnäs-Ovanåker som blir styrelse även för lokalföreningen i Alfta, säger han.

Läs också Michel jobbade mot "renovräkningar" – stängs av från uppdrag i Hyresgästföreningen Suspenderas efter rasistiska uttalanden Bråk om ekonomi bakom avstängning i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.