Annons

Nu ska umeborna plocka skräp

Umeå Gratis sopsäckar, reflexvästar och skräpmusikal ska locka umeborna att städa sin stad.

Umeå kommun vill verka för en renare stad. Bort med skräp från gator, torg och bostadsområden. Innan 2016 ska nedskräpningen i centrum ha minskat med 50 procent. Men för att nå det målet gäller det att ha umeborna med på resan mot ett renare Umeå.

– Vi vill uppmana medborgarna till samarbete och vill att alla ska engagera sig. Nedskräpningen är inte enbart kommunens ansvar utan även i högsta grad den som producerar och slänger skräpet, fortsätter Karin Isaksson, park- och gatuchef, Umeå kommun.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I sommar sätts fler papperskorgar upp, klotter ska saneras inom 48 timmar, vid särskilda arrangemang ska det finnas utökad städberedskap och i centrum ska det även städas under dagtid. Men innan dess, på de nationella skräppplockardagarna den 21 till 25 maj, uppmanas umeborna att plocka skräp. Sopsäckar delas ut och även reflexvästar till de 200 personer som anmäler sig först till skräpplockardagarna.

Annons

Skräpplockardagarna är en del av Håll Sverige Rents kampanj mot nedskräpning.

I helgen spelas även den nyskrivna musikalen”Trash” upp i anslutning till nya soptunnor som ställts ut i Umeå.

Annons
Läs ocksåFiskmåsar flockades i hundratal – så gick det för mannen som kastade ut sopor på gatan

– Miljöinformation är ofta platt och trist, vi vill berätta om de nya sopkärlen på ett underhållande och överraskande sätt, säger Emma Ödling, projektledare på Be Green Umeå, som ligger bakom Trash!

Läs också Nya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimpar Bo anklagades för sabotage – för att locka dit Uppdrag granskning Badirkhan fick 800 kronor i sopböter för glömd kasse Trafiken vanligaste problemet i svenska bostadsområden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.