Annons

Nu städar Åmåls-värden de omskrivna skandalhusen

Åmål I åratal har hyresgästerna klagat över bristerna och misären i de gamla Järnvägshusen i Åmål. Hem & Hyra har skrivit åtskilliga artiklar. Efter att Expressen tagit upp ämnet städar nu hyresvärden I & M Fastigheter inför kommunens inspektion.
Foto: Karin Gistedt
Under helgen rensades källarutrymmen i de omskrivna husen i Åmål. Skräpet samlades på gårdarna. På torsdagen ska kommunen genomföra sin inspektion.

På måndagsförmiddagen var Hem & Hyra på besök på Rösgatan och Odengatan där de fem husen ligger. Då var gårdarna fyllda av skräp som städats ut ur husen under helgen. Hyresvärden hade ägnat helgen åt att fixa sandlådorna, slå gräset och tömma källare. På en gård stod också stora containrar som fyllts med bråte. Hyresgästerna vittnade om febril aktivitet under helgen för att städa utomhusmiljön.

Några timmar efter Hem & Hyras besök backades containrar in på gården och flera personer jobbade fram till sena kvällen med att röja. Då fick hyresgästerna höra att kommunen planerar en stor inspektion på torsdagen, då räddningstjänst, miljö-och hälsa och byggförvaltningen ska kontrollera byggnaderna.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

De hyresgäster Hem & Hyra har talat med säger att detta är något de väntat på i många år. Och att de äntligen ser att kommunen agerar.

Annons

– Det är ju skönt att hyresvärden röjer nu, men det känns som det bara är för att visa upp en sida för kommunens inspektion. Vi hoppas verkligen att kommunen lyssnar på oss som bor här och har bott här i många år, säger en av hyresgästerna. Vi har sett sådana här akututryckningar så många gånger, utan att det blivit någon varaktig förbättring för oss.

Kommunalrådet Michael Karlsson (S) säger till Hem & Hyra att Åmåls kommun tar situationen på största allvar, därav hölls ett planeringsmöte i fredags.

Annons
Läs ocksåTredjedel av 5-årsplanen för Järnvägshusen avklarad - "Framåt sommaren blir det nyinflyttning"Efter år av väntan har Doris Bergkvist, hyresgäst i Järnvägshusen i Åmål, äntligen fått sin trasiga spis utbytt.

Hem & Hyra har sökt I & M Fastigheter vid flera tillfällen för en kommentar om vad som kommer att hända nu, men där hänvisar man till sin advokat och vill inte uttala sig husen.

I & M:s skandalhus i Åmål
Läs också Skandalvärden hotas av nya viten efter stora brister i brandskyddet Skandalhusen i Åmål har fått nya ägare - och hyresgästerna nytt hopp Skandalhusen i Åmål är till salu Därför finns Sveriges allra nöjdaste hyresgäster i Åmål
Länkar Läs mer om skandalhusen i Åmål

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.