HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Nu växer Söderhamn igen

Söderhamn De senaste 20 åren har 1 500 lägenheter rivits i Söderhamns kommun. Men nu byggs bostäder igen, för första gången på 25 år.
Foto: Lena Mattsson
Söderhamns kommun växer igen och kommunala Faxeholmen bygger nytt för första gången på 25 år.

Kommunala Faxeholmen är redan igång med att bygga 40 lägenheter i det centrala kvarteret Dallas, uppkallat efter den legendariske bandyspelaren Göran ”Dallas” Sedvall.

– Samtliga lägenheter är uthyrda och de ska vara inflyttningsklara till hösten. Men vi ser ett bra mycket större behov än så och det är fler aktörer som vill bygga i Söderhamn. Det gäller både allmännyttiga och privata hyresrätter men även bostadsrätter, säger Ludvig Königsson, samhällsplanerare på Söderhamns kommun.

Läs ocksåMagnus bor i storstadsområdet där snitthyran rusat snabbast: ”Du får ju ett urval”Magnus Taube lägger halva pensionen på sin nybyggda trea på Packhusgatan i Malmö.

Kommunen tror att det kommer att behövas 500 nya bostäder under de kommande tio åren.

Annons

– Vi vill också knyta ihop resecentrum vid E4 med stadskärnan genom att bygga bostäder i området där emellan. Och vi behöver bygga minst ett trygghetsboende, säger Ludvig Königsson.

På kommunens hemsida konstateras att söderhamnarna nu blir fler igen efter många år av utflyttning:
”Vi går mot en befolkningsökning med 400 personer 2017 och 2018. Trenden håller alltså i sig. 2018 är vi sannolikt över 26 000 invånare igen. Det föds fler, det flyttar hit fler och många utrikesfödda som kommit hit stationerar sig i Söderhamn”, skriver man.

Annons
Läs ocksåSå snabbt rusar hyrorna i fattiga stadsdelar – småbarnspappan Khaled: ”Hur ska folk överleva?”
Läs också "Målet är aldrig att resultatet ska bli bra" – allmännyttorna är fast i fuskarnas klor Offentliga upphandlingar gynnar byggfirmor som fuskar Så påverkas du som hyresgäst av budgeten i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.